Összecsapások törtek ki Malmö egy bevándorlók lakta negyedében, miután az iraki származású Salwan Momika iszlámellenes aktivista vasárnap meggyújtotta a Korán egy példányát, a feldühödött tömeg pedig meg akarta akadályozni az akciót. A vasárnap este kezdődött és hétfőn hajnalban is folyatódott erőszakos zavargások résztvevői kövekkel dobálták meg a rendőröket és több tucatnyi autót gyújtottak fel – számolt be róla a malmői rendőrség, amiről itthon a magyarnemzet.hu adott hírt. A hatóságok több mint tíz embert őrizetbe vettek a zavargás résztvevői közül.

Momika sem ismeretlen a rendőrség előtt. a lap rámutatott arra, hogy az aktivista az elmúlt hónapokban több alkalommal, főként Stockholmban hajtott végre iszlámellenes akciókat, amelyek számos muszlim országban felháborodást váltottak ki. A tiltakozó azzal magyarázta akcióit, hogy ezzel akarta felhívni a svéd társadalom figyelmét a Korán által jelentett veszélyre. A svéd rendőrség a szólásszabadságra hivatkozva engedélyezte a demonstrációkat. A svédországi muszlim vezetők felszólították a kormányt, hogy találjon módot a Korán-égetések leállítására.

1, A véleményem az, hogy az egész történet úgy abszurd, ahogy van. Először is az akciót egy iraki származású aktivista hajtotta végre Svédországban, aki Koránt égetett. Értitek ezt? Én egyre kevésbé. Egyet tudok, az az Európa, amibe megszülettem, vagy sokkal inkább, ahová szüleink, nagyszüleink megszülettek, soha nem tér már vissza. A folyamat kétirányú, egyrészt napról-napra özönlenek a harmadik világ bevándorlói Európába, akik pedig itt vannak, lényegesen több gyermeket vállalnak, mint az „őslakosok”. A többi matematika és idő kérdése.

2, Hogy miben lehet bízni? Maximum a csodában. A realitás ugyanis az, hogy az egyre kevésbé jólétben élő, de még minden nem éhező nyugat-európai ember lényegében elhagyta a hagyományos értékeket, és megszűnt gondolkodni. Aki még nem esett a butítás áldozatául, azt kezeli a média. A váltás reménytelen, mert a legtöbb párt és vezető a globalista háttérhatalmat szolgálja, aki pedig nem így tesz, azt pillanatok alatt szétkapja, ellehetetleníti a sajtó. A helyzet reménytelen.

3, S hogy a Korán-égetés mennyire része a szólásszabadságnak? Úgy gondolom, semennyire. Először is azért, mert aki nem tiszteli a másik vallását, kultúráját, az nem tiszteli magát az embert. Másrészt alapszabály, hogy könyvet nem égetünk, akkor sem, ha nem tetszik egy adott kötet. Minden könyvnek lelke van. De magyarázzam ezt egy olyan embernek, akinek pedig nincs…?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét