Joe Biden amerikai elnök kibandukolt a Fehér Házban nemrégiben megtartott Becsületrend-átadóról. A jelenleg 80 éves elnök a 81 éves Larry Taylor századost tüntette ki a legmagasabb katonai kitüntetéssel, majd nemes egyszerűséggel kisétált – írta meg a Mandiner. Jelezték, hogy a szegény Taylor pedig ott állt, azt sem tudva, hogy mitévő legyen. Mint megjegyezték, az elnök a beszédében méltatta Taylort, viszont a kitüntetési ceremónia végét már nem várta meg.

A történtekről hírt adott a Magyar Nemzet is, és a következő címmel írt cikket: „Ki kellett mennie Joe Bidennek az ünnepségről, sürgős dolga akadt.” A lap összeszedte Biden apó néhány csetlés-botlását a múltból. Rámutattak arra, hogy az amerikai elnök szerencsétlenkedéseit az elmúlt hónapokban a világ minden táján végignézhették. Megemlítették, hogy az állítólag (szerintünk ez tény) demenciában szenvedő Joe Biden korábban több eseményen is nem létező emberekkel akart kezet fogni. Írtak arról is, hogy Ronny Jackson, a Fehér Ház egykori orvosa korábban felszólította Joe Bident, hogy mondjon le, mivel mentálisan nem alkalmas a pozícióra. Kitértek arra is: amikor február elején Biden próbálta bemutatni, mennyire sokszínű a kormánya, azt ecsetelte, hogy az adminisztrációjában dolgozó nők több mint fele nő. Joe Bidennek rendszeresen meggyűlik a baja a lépcsőkkel is, olykor pedig – mint hangsúlyozták – még lépcső sem kell ahhoz, hogy orra essen az Egyesült Államok feje.

Arról pedig nem is írtak: előfordult, hogy Biden apó rossz irányba indult el a vörös szőnyegen, nem tudott felvenni egy zakót, de olyan is volt, hogy olyan politikust keresett a nézőtéren, aki egy ideje már halott volt. S a sor szinte vég nélkül folytatható.

De van egy kérdés. Azt még mindig nem tudjuk, mert nem derült ki, hogy ezúttal vajon hová sietett el Biden apó? Talán nem fogta fel, hogy hol van, vagy sokkal inkább azt, hogy meddig illene ott maradnia? Vagy könnyítenie kellett magán? Vagy csak unta? Nem tudom. De szegény Larry Taylor arcát elnézve kijelenthetjük: valamelyest tönkretette a veterán katona nagy napját. Egy mentsége van: már nem tudja, mit tesz! Szánnánk szegényt, ha történetesen nem az USA elnöke lenne…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét