Az Európai Parlament „celebekkel” kívánja népszerűsíteni Európa-szerte a jövő évi uniós választásokat – tudta meg az Euractiv egy parlamenti feljegyzésből, erről itthon a Magyar Nemzet számolt be. A parlament 2024-es európai választási kommunikációs stratégiájának részeként tekintene a hírességekre, akiket „multiplikátoroknak” neveztek meg, azzal a céllal, hogy „mozgalmat hozzanak létre a demokrácia érdekében” ezzel terjesztve a szavazás fontosságát. További faktorként jelölték meg az újságírókat, civil szervezeteket, vállalkozókat és egyéb uniós intézményeket.

Az Európai Unió 37 millió eurós kommunikációs stratégiájának célja – a portál szerint –, hogy elérje az uniós polgárokat, növelve a tájékozottságukat, csökkentve a dezinformációt. Amint arra az Euractiv is felhívja a figyelmet, az Európai Parlament fő üzenetei közé tartozik, hogy az intézmény hogyan befolyásolja a polgárok mindennapi életét, miért jelent hozzáadott értéket a parlamenti demokrácia a társadalom számára, és miért fontos elmenni az urnákhoz. A parlament tervei szerint az uniós választások előtti utolsó két hónapban „menj el szavazni” kampányt hirdet majd, hogy minél többek figyelmét felhívja a szavazáson való részvételre.

A véleményünk egyértelmű:

1, Van egy jó magyar mondás: Jó munkának nem kell cégér! Úgy hiszem, nem véletlen, hogy rendre az európai uniós választást kíséri a legkisebb érdeklődés. Talán az emberek is érzik, hogy a fejük felett döntenek a vezetők, és ez a voksolás nem róluk szól, emlékezetes, 2019-ben is éppen elérte az ötven százalékot a részvétel. Az emberek nem ostobák, látják, hogy az irányt a globális háttérhatalom jelöli ki, az európai balliberális elit pedig végigmegy az úton, akkor is, ha az a szakadék felé vezet.

2, Nem tudom, hogy ha az embereket ennyire nem érdekli az európai uniós voksolás, és a szavazást reklámozni kell, akkor mennyire jó ötlet celebeket hívni a népszerűsítő kampányba? Úgy hiszem semennyire, és ez a próbálkozás még komolytalanabbá teszi a megmérettetést. Ez egész egyszerűen be- és főleg leárazza az európai parlamenti választást.

3, Az pedig kifejezetten felháborító, hogy 37 millió eurót költenek a kommunikációs stratégiára. Csak hogy érezzük ennek súlyát, ez az összeg több mint 14 milliárd forintnak felel meg. Nem azt mondom, hogy lélegeztető gépekre kellene költeni ezt az összeget, de mondjuk indíthatnának belőle kampányt, amivel a gyermekvállalásra biztatják a fiatalokat. Európa demográfiailag padlón van, talán értelmesebb lenne ezt a célt támogatni, mint celebek „segítségét” igénybe venni egy olyan kampányban, amellyel az uniós sóhivatalba próbálnak lelket verni. Ez teljesen felesleges!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét