Eltörölhetik Ukrajnában a „korlátozottan alkalmas” besorolást a katonai szolgálatra – írta meg az Unian. Dmitrij Lubin, a Verhovna Rada emberi jogi biztosa saját tájékoztatása szerint a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén tett ajánlatot a sorkatonaság kategóriáinak újraértelmezésére.

– A megoldás az, hogy el kell távolítanunk a »korlátozott megfelelést«. Az állampolgár vagy alkalmas katonai szolgálatra, vagy nem alkalmas. Ha egészségügyi állapota miatt valaki nem alkalmas harci feladatok elvégzésére géppuskával a kezében a frontvonalon, akkor helyet találhatunk neki például az informatikai katonai irányításban – közölte.

A politikus elmondása szerint Ukrajnában sokszor egészséges férfiak kerülnek az „alkalmatlan” kategóriába, ugyanakkor a nyilvánvaló és hosszú távú egészségügyi problémákkal küzdő embereket gyakran „korlátozottan alkalmasnak” minősítik. Lubin hozzátette, hogy ennek átlátható és maximálisan digitalizált folyamatnak kell lennie a polgárok és az orvosok számára.

Mint mindig, most is van véleményünk és kérdésünk:

1, Dmitrij Lubin nemes egyszerűséggel jelenti ki: Ukrajnában sokszor egészséges férfiak kerülnek az „alkalmatlan” kategóriába. Hogy is van ez? Ez miért ilyen természetes? S pláne miért fordul elő sokszor? S ha előfordul, no pláne, ha sokszor, akkor ez hogyan történhet meg, és kik ezekért az esetekért a felelősek?

2, Felmerül a kérdés, mekkora lehet az emberhiány az ukránoknál, ha ilyen döntéseket meg akarnak hozni? Vajon tényleg az utolsó ukránig akarnak harcolni, amíg végül csak gyerekek, öregek, súlyos betegek és hadirokkantak maradnak? Tényleg semmi sem számít, és feláldozzák a globalisták egész Ukrajnát?

3, Végül, bár a helyzet egy kicsit sem vicces, sőt, sokkal inkább elképesztően tragikus, eszembe jutott egy javaslat. Ukrajnában el kell törölni azt a szót, hogy beteg. S attól kezdve az embereket két kategóriába lehetne sorolni: élők és holtak. Vagyis kizárásos alapon, aki nem halott, az él. S aki nem halott, az következőképpen háborúra alkalmas. Mert hát halottak csak nem foghatnak fegyvert.

Bár, ahogy a dolgok állnak, eljöhet még az az idő, amikor Ukrajnában még a halottaknak is fegyvert kell fogniuk. Ha tetszik nekik, ha nem. Ők ráadásul előnyben lennének az oroszokkal szemben, mert egy halott ember nyilván nem tud még egyszer meghalni. Csak meg ne hallják az ötletet Kijevben…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét