Joe Biden ellen bizalmatlansági eljárás indul – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. Kevin McCarthy, az Amerikai Egyesült Államok képviselőházának házelnöke arra utasította a képviselőházi bizottságot, hogy indítsanak hivatalos vádemelési vizsgálatot Joe Biden elnök ellen. Mint kifejtette: az elmúlt hónapokban a képviselőház republikánusai komoly és hiteles bizonyítékokat tártak fel az elnök magatartásával kapcsolatban.

Szex és zsarolás

A Biden család korrupciós botrányáról sokat írt a sajtó, legutóbb akkor, amikor egy koronatanú megerősítette: Biden apó részt vett fia, Hunter egyik üzleti vacsoráján. Ezzel az amerikai elnök egyrészt részese lett az ügynek, másrészt a dolog azért is ciki neki, mert korábban tagadta, hogy ott lett volna ezen a vacsorán.

Az Origo.hu írt arról, hogy a botrány 2019-ig nyúlik vissza, Hunter Biden akkor adta le egy delaware-i szervizben a laptopját, amiért azután nem ment el, és nem is fizette ki a javítást. A laptop az üzlet tulajdonosához került, majd a rajta lévő információk hamarosan kiszivárogtak.

Hunter Biden szexvideói, drogos képei mellett az is kiderült, hogy apja jelenlétében zsarolt meg legalább egy kínai üzletembert. Emellett hozzáfért azokhoz a titkosított dokumentumokhoz, amelyeket apja törvénytelenül tartott saját otthona garázsában. Szintén kiderült, hogy zsarolta az asszisztensét, akitől meztelen képeket, majd végül szexuális aktust követelt.

Az eljárás legfrissebb szakaszában pedig egyre több bizonyíték kerül elő arra, hogy a Bidenék külföldről kaptak pénzt a politikai befolyásukért. Mindezt viszont megpróbálták eltusolni. A nyomozást az Origo.hu korábbi beszámolója szerint az Igazságügyi Minisztérium, az adóhatóság és az FBI is hátráltatta.

Morálisan menthetetlen

S most úgy tűnik, el is indulhat az eljárás, amely végén, ha megállapítják, hogy Biden apó valóban részese volt a bűncselekményeknek, akkor nemcsak az újraindulásról, hanem akár, rosszabb esetben, a szabad levegőről is lemondhat egy időre. Persze, ha fizikailag megéri a pillanatot. Nagy szerencséjére szellemileg már nem fogja fel, mi történik vele, így az sem tenné padlóra, ha rács mögé kerülne.

Csak egy kérdés merül fel bennem, hogy vajon találok-e egyetlen okot, amiért Biden apó megérdemli az amerikai elnöki széket? Morálisan, erkölcsileg már megbukott, ezt az ellene induló vizsgálat alá is támaszthatja. Szellemileg pedig olyan állapotban van, mint egy az óceán mélyére süllyedt, sérült papucsállatka. Ha újra elindulhat az elnökválasztáson, pláne, ha meg is választják, akkor az USA annál is menthetetlenebb, mint amilyennek eddig gondoltam. Pedig már azt hittem, nincs lejjebb…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét