Petro Porosenkót, Ukrajna volt elnökét egy náci szimbólummal az egyenruháján fényképezték le a múlt héten egy katonákkal tartott találkozón – erről az Oroszhírek.hu számolt be. A fotó viszont a politikus közösségi oldalain jelent meg, így nem lehet hamisítvány. A szóban forgó jelkép az úgynevezett Fekete Nap, vagy „Sonnenrad”, amit egykor az SS, manapság pedig a neonáci csoportok használnak. Eredetileg a hírhedt Azov-ezred is ezt szerepeltette az emblémáin, de idővel lecserélték a nem kevésbé rosszemlékű farkashorogra.

Az Oroszhírek.hu szerint a vitatott jelvényt az ukrán fegyveres erők 36. tengerészgyalogos dandárja is a magáévá tette. Legalábbis egy korábbi fotón, amin az exelnök kezet szorított Valerij Prozapasszal, Porosenko Európai Szolidaritás pártjának tagjával, aki az alakulat egyik kapitánya, Prozapasz ugyanilyen emblémát viselt.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a 10. hegyi rohamdandárt, amelyet most Porosenko meglátogatott, „Edelweissnek” hívják, miután Zelenszkij februárban hivatalosan is ezt a megnevezést adta az egységnek. Az ukrán hadsereg tagadja, hogy az elnevezésnek bármi köze lenne a Wehrmacht azonos elnevezésű 1. hegyi hadosztályához, amely hírhedt a csapatai által a keleti fronton elkövetett háborús bűnökről.

Mindazonáltal a New York Times egy nyári riportjában azt állította, hogy a náci ikonográfia széles körben elterjedt Ukrajnában, de ez persze a lap szerint nem jelent ideológiai azonosulást.

Jöjjön a véleményünk:

1, Hát igen, ha egy olyan államról van szó, amely nem kedves a globalista háttérhatalom számára, abban az esetben akkor is érvényesülni látják a náci eszméket, ha annak semmiféle kézzelfogható jele nincs. Ha viszont valaki tövig lehasal a globalistáknak, akkor mindent megbocsátanak neki. Akkor is, ha az illető Hitler-bajusszal, horogkeresztes tetoválással karlendít. Akkor megmagyarázzák, hogy a totál náci rítusokkal, jelképekkel tulajdonképpen nincs semmi baj. Aki barátként náci, az jó náci!

2, Az első pontot alapul véve tulajdonképpen okafogyott feltenni a kérdést: mi kell ahhoz, hogy a Nyugat azt mondja, Ukrajna vállalhatatlan? A szélsőséges Azov-ezred horogkeresztes zászlóival, farkasfogas felvarróival, halálfejeivel nem volt gond. Az sem volt gond, hogy az ukrán hadsereg főparancsnoka horogkeresztes karkötővel pózol. Nem gond a Bandera- és Melnyik-kultusz, és az sem baj, ha őket korábban a berlini nagykövet dicsőítette. S nyilván nem lesz gond Porosenko Sonnenradja sem. Ukrajnában az, aki náci, az a Nyugat szemében nem náci, esetleg jó náci.

3, Nagyon kíváncsi leszek, hogy a Nyugat szerelme meddig tart a náci eszmékkel kacérkodó Zelenszkij-kurzussal szemben? Gondolom, addig, amíg Kijev hadai állják a sarat az orosz erőkkel szemben. Ha elbuknak, úgy vélem, azonnal csőstül jönnek majd a gondok. Zelenszkij lesz az első, akit felelősségre fognak vonni – nem lesz hála a hosszú ideig tartó helytállásért –, és pillanatok alatt pellengérre állítják majd az összes horogkeresztes, farkashorgos harcost, akkor is, ha csak rágondol valamelyikük a náci eszmékre.

Hogy ez a globalista hozzáállás undorító-e? Az, de hát tudhatjuk, hogy akinek a profit a mindenható, az az anyját eladná öt forintért. S ha teheti, el is adja…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét