Az ukrán hatóságoknak, akik a WTO-nál Lengyelországra panaszkodnak, nem szabadna elfelejteniük, hogy az ukrán hadseregnek szánt nyugati katonai támogatások lengyel területen keresztül érkeznek. Ezt nyilatkozta Andrzej Duda lengyel elnök az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésszakán elhangzott felszólalása után nyilatkozta.

– Jó lenne, ha Ukrajna nem felejtené el, hogy tőlünk érkezik a segély, és hogy Ukrajna számára is tranzitország vagyunk – mondta Duda, akit a TASZSZ hírügynökség, itthon pedig az Oroszhírek.hu idéz. Az ügy hátterében az áll, hogy Magyarország, Szlovákia és Lengyelország meghosszabbította az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek importjának tilalmát annak ellenére, hogy az Európai Bizottság feloldotta az erre vonatkozó embargót. Emiatt az ukrán hatóságok pert indítottak a Kereskedelmi Világszervezetnél a három ország ellen.

A véleményünk a következő

1, Nem emlékszünk még olyan háborúra, ahol a nyugati, globalista világ államai ilyen szinten odaálltak volna egy ország mellé, mint teszik ezt másfél éve Ukrajna esetében. A történelem során nagyon sok, háborúban álló, hátrányban levő ország egyedül kellett, hogy vívja a harcait. Egyedül tartott ki, vagy egyedül veszett el. Az orosz-ukrán háborúban viszont a nyugati világ egyértelműen letette a garast Ukrajna mellett (ha már belehajszolta a háborúba), és megállás nélkül pénzeli, fegyverzi keleti szomszédunkat.

2, Ha már így döntött a Nyugat, ha így próbálják meg menteni világhatalmukat a globalisták, lelkük rajta. De hogy ennyi segítség, ilyen brutálisan vastag köldökzsinór ellenére az ukránoknak még van arcuk követelőzni, sőt, feljelentgetni azokat az országokat, akiknek egyelőre a megmaradásukat köszönhetik, az már a pofátlanság netovábbja. Ehhez már hihetetlenül vastag arcbőr kell. S persze kell egy beteg Európai Unió is, amely a követelőzések és fenyegetések ellenére nem int be Kijevnek.

3, Az persze intő jel lehet Kijev számára, hogy a lengyelek most finoman emlékeztettek arra: Ukrajna ki(k)nek is köszönheti a létét. Az ugyanis mindenki számára világos, hogy nyugati segítség nélkül Ukrajna már régen bedobta volna a törülközőt, talán már a háború elején. S jobb, ha Kijev tudja, hogy köldökzsinór nélkül hamar eljönne a vég. Hamarabb, mint azt sokan gondolnák. Ezt kell a Zelenszkij-kurzusnak mérlegelnie, ha követel, fenyegetőzik, és legfőképpen akkor, amikor feljelent.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét