A női sterilizációt reklámozza a Deutsche Welle magyar felülete – erről írt cikket a Mandiner. Ebben arról írnak, hogy Jasmin Hawlicek német színházi rendező 25 évesen sterilizáltatta magát. Ő a Deutsche Welle legújabb reklámfilmjének az arca.

– Soha nem akartam anya lenni! – mondjta a nő, akinek műtéti beavatkozással átjárhatatlanná tették a petevezetékeit. Hozzátette: soha nem akarta az életét egy gyereknek szentelni. Kiemelte, hogy nincs párja, és szerinte ez nem is számít. – Végül is az én testemről van szó – jegyezte meg. A műtét kapcsán elmondta: a teste most már egy kicsit közelebb van ahhoz, ami számára a tökéletes, vagyis ahhoz, hogy nem tud teherbe esni.

Véleményünk tömören

1, Mást sem hallok az utóbbi években, évtizedekben, hogy legyünk másokkal türelmesek, toleránsak. Ennek a kívánalomnak azonban nem könnyű – szinte lehetetlen – megfelelnem, mert megvan a saját értékrendem, világnézetem, és ami attól gyökeresen eltér, azzal szemben nem vagyok elfogadó. De annyit elért nálam is a szüntelen agymosási kísérlet, hogy megpróbálok esélyt adni a túloldalnak, próbálom megérteni a másikat, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Aztán jön egy ilyen Jasmin Hawlicek nevű perszóna, és a nagy nehezen magamra erőltetett tolerancia máris elillan.

2, Ettől a magát haladónak gondoló, rendkívül önző német (sokáig kerestem a szót, morfondíroztam az agyhalotton, a némberen és az asszonyságon, majd lehiggadtam) színházi rendezőtől csak annyit kérdeznék meg: belegondolt-e már abba, hogy hol lenne ő, ha ez a beteges gondolat egy generációval hamarabb jelenik meg a családjában? Nagyjából önnön maga fele talán az anyja petevezetéken vesztegelne, a élethez szükséges másik felétől jó távol.

Az anyja azonban még nem haladt kellőképpen a korral, ennek eredményeként megfogant, majd meg is született Jasmin Hawlicek, hogy aztán kacskaringós úton a Deutsche Welle legújabb reklámfilmjének az arca lehessen. S elmondhassa azt, amitől megkímélhette volna a világot, hogy ő bizony sterilizáltatta magát. Jasmin Hawlicek ráadásul nemcsak rendkívül ostoba és önző, de még büszke is rá. A legnagyobb baj pedig az, hogy ennek az agyrémnek a sajtó teret is enged.

3, Akármilyen furcsán is hangzik, egy valamiben egyetértek Jasmin Hawlicek asszonnyal. Na nem azzal, hogy a testével azt csinál, amit akar, erről is megvan a véleményem, de ettől a leágazástól most mindenkit megkímélnék. Azzal értek egyet, hogy Jasmin Hawlicek nem való anyának, és tényleg jobb, ha az ő méhében nem fogan meg gyermek. Annál is inkább, mert ha mégis teherbe esne (csak az ő esetében írom ezt a kifejezést, mert irtózom tőle, szerintem egy nő csak áldott állapotba kerülhet), bizonyára elvetetné a magzatot, ha mégis megszülné, abban aligha lenne köszönet.

Így látom most én, a többi a csoda kategória. Nem mondom, hogy nincsenek csodák, de ha ezek után egyszer Jasmin Hawlicek méhében mégis gyermek fogan, és azt megszüli, majd becsülettel fel is neveli, akkor tényleg kijelenthetjük: a Földön nincs lehetetlen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét