Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta amerikai szenátoroknak, hogy ha az amerikai pénzek elapadnak a háborúra, annak kaszkádszerű hatása lesz, és végül az európai országok is ugyanezt fogják tenni – írta a CNN, amiről itthon többek között az Index számolt be. A színészelnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország győzne, ha az USA elállna a segítségnyújtástól.

– Önök pénzt adnak, mi életeket adunk – mondta a szenátoroknak küldött üzenetében a résztvevők szerint.

A tények után vélemények:

1, Ritka pillanat, amikor valamiben egyetértek Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. De abban igaza van, hogy ha elapadnak a nyugati segélyek, és nem szállítanak fegyvereket és lőszert Kijevnek, akkor hamar vége lehet a háborúnak. S eddig sem tartott volna a konfliktus, ha nem kaptak volna a Nyugattal kiépült köldökzsinóron keresztül segítséget a globalista háttérhatalomtól.

Az más kérdés – és ebben már nem értek egyet a színészelnökkel –, hogy szerintem akkor is Ukrajna fog előbb-utóbb veszíteni, ha további áldozatokat hoz érte a Nyugat. Na ez majd kiderül: az is, hogy kap-e még Kijev segítséget, és az is, hogy mire megy vele.

2, Nagy kérdés, hogy a közelgő amerikai elnökválasztási kampány miatt mennyire hullnak termékeny talajra Zelenszkij elnök gondolatai. Az világos, hogy nagyjából a profit a minden, de a pénz csak akkor dől, ha a pénzemberek előtt álló politikusok a hatalomban maradnak. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha az amerikai tömeg számára fontos és érdekes kérdésekre megfelelő válaszokat ad a politikai elit. Ha viszont a kampányguruk azt érzékelik, hogy az Ukrajnába öntött segélyek ügye otthon nem kap kellő támogatást, akkor záródhatnak a pénzcsapok…

3, Végül a legfontosabb és egyben legmegdöbbentőbb az Zelenszkij elnök kijelentése, amely szerint „önök pénzt adnak, mi életeket adunk”. Ez egy elképesztően hideg és érzéketlen üzenet. Mondhatta volna a színészelnök, hogy katonákat adnak, de ő rögtön életekről beszélt. Vagyis egyrészt elismeri, hogy a háború komoly veszteségekkel jár, másrészt tényszerűen közli, hogy életeket adnak.

Nem az oroszok veszik el az életeket, hanem az ukránok, konkrétan a Zelenszkij-kurzus adja oda őket. Mélységesen sajnálom az ukrán katonákat és az ukrán népet, hogy a profitéhes globalista háttérhatalom érdekeiért kell feláldozniuk magukat. De mint látjuk, nem is kell elvenni az életeket, Zelenszkij odaadja őket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét