Ha ma tartanának választást, Donald Trump volt amerikai elnök tíz százalékos előnnyel győzné le Joe Biden elnököt – derült ki a Washington Post/ABC News közvélemény-kutatásából. Vagyis az eredmény Trump legerősebb előnyét mutatja azóta, hogy mindketten bejelentették indulásukat a 2024-es választásokon.

A szombaton közzétett felmérés szerint a megkérdezettek 52 százaléka Trumpot választaná, 42 százaléka pedig Biden mellé állna, míg a többiek vagy bizonytalanok, vagy nem szavaznának. Amikor a Post/ABC közvélemény-kutatói februárban feltették ugyanezt a kérdést, Trump négy ponttal, 48 százalékos eredménnyel vezetett Biden előtt, aki akkor 44 százalékon állt.

Mielőtt másodszor is megmérkőzne Bidennel, Trumpnak le kell győznie a republikánus kihívók egyre bővülő csoportját, akik a párt jelöltségének megszerzésében reménykednek, ez azonban a felmérések szerint formalitásnak tűnik. Persze nagy kérdés, hogy Trump eljut-e odáig, hogy összecsapjon Biden apóval vagy akár más demokrata aspiránssal, mert számos ügyben folyik ellene eljárás.

Trump persze azt állítja: az ellene felhozott vádak politikai indíttatásúak, és hogy Biden igazságügyi minisztériuma „sztálinista” kísérletet folytat arra, hogy őt kivonják a 2024-es versenyből. Na majd kiderül.

S hát jöjjön a szokásos kommentárunk:

1, Ha Trump valóban ekkora előnnyel vezet, és az eljárások ellenére vagy sokkal inkább azzal együtt, el tud indulni az amerikai elnökválasztáson, az először is rossz hír a demokratáknak és magának Biden apónak is. Ugye nem kell magyaráznom, hogy az idő múlása nem a már nyolcvan esztendős, hivatalban levő demokrata politikusnak kedvez.

Ha ilyen ütemben épül le szellemileg, akkor könnyen lehet, hogy Biden apó és a valóság, a világ kapcsolata végleg megszakad. Nem tudom, az öreg Joe tudja-e egyáltalán, hogy ő az USA elnöke?! Ha esetleg még igen, az elnökválasztásig majd elfelejti.

2, Ha Trump elindulhat az elnökválasztáson, akkor jó eséllyel megnyeri a megmérettetést Biden apóval szemben, ami viszont nagyon rossz hír az ukránoknak, és legfőképpen a Zelenszkij-kurzusnak. Trump ugyanis többször is egyértelművé tette, hogy ha ő lenne az USA elnöke, akkor ki sem tört volna az orosz-ukrán háború, mert ő nem engedte volna, hogy eszkalálódjon a helyzet.

A háború kitörését követően azt is többször kiemelte: hogy ha ő lesz az elnök, akkor egy nap alatt lezárja a konfliktust. Nyilvánvaló, hogy ha az USA kiáll Zelenszkij mögül, akkor az ukránok pillanatok alatt bedobják a törülközőt, és végre beköszöntött a várva várt béke.

3, Van azonban egy kis bökkenő, ahogy mondani szokás, a globalista háttérhatalom emberei sem most jöttek le a falvédőről. Először is mindent meg fognak tenni, hogy Trump el se indulhasson az amerikai elnökválasztáson. Ha mégis, akkor megpróbálják majd lejáratni, és a tömegeket befolyásolva manipulálni az eredményt. Biztos vagyok benne, hogy ha a vesztüket érzik, akkor Biden apót is bármikor beáldozzák. A tét ugyanis óriási, ha ezen a voksoláson elbuknak, akkor ha nem is mindent, de sok mindent elveszíthetnek. A lé(t) a tét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét