Megdöbbentő nyilatkozatot tett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a minap, amikor fukusimai útjára emlékezve így fogalmazott: „A G7 kijózanító kezdete volt, és ezt nem fogom elfelejteni, különösen most, amikor Oroszország ismét azzal fenyegetőzik, hogy nukleáris fegyvereket vet be. Ez förtelmes, ez veszélyes, és Hirosima árnyékában megbocsáthatatlan. Japánnál senki sem képes jobban figyelmeztetni minket ennek a vakmerőségnek a rendkívüli veszélyére. Japán álláspontja már a háború kezdetétől fogva világos volt. Mint az egyetlen ország, amely atomtámadást szenvedett el, az egész világot hallgatóságra késztette.”

A témában cikket író Magyar Nemzet kiemelte: Ursula von der Leyen épp csak azt felejtette el megemlíteni, hogy az Egyesült Államok dobta le a bombát. A lap rámutatott arra, hogy Ursula von der Leyen megdöbbentő fogalmazása miatt levélben fordultak a bizottság elnökéhez, hogy valljon színt, tudja-e, ki dobta le a bombát Hirosimára. Válasz nem érkezett…

A véleményünk a következő:

1, Látszatra úgy tűnik, hogy a Magyar Nemzet rosszindulatú és kukacoskodik, de erről szó sincs, mert Ursula von der Leyen asszonynak tényleg sikerült olyan beszédet mondania a fukusimai útja kapcsán, hogy az 1945 hirosimai bombatámadás kapcsán meg sem említette az USA-t. Ez nagyjából olyan, mintha úgy írnánk a mohácsi vészről vagy muhi csatáról, hogy abból kihagynánk a törököket és a tatárokat. Ugye ez mekkora nonszensz?

2, Ursula tévedése véletlen lenne? Aligha. Egy kommunikációs szempontból profi felépítésű nyilatkozat volt, amiben nincs hazugság, csak az igazság valótlan színben való feltüntetése. Ha ugyanis valaki elolvassa ezt a gondolatot, és nem ismeri kellőképpen a történelmet, akkor az rajzolódhat ki benne, mintha 1945-ben az oroszok dobtak volna atombombát Hirosimára. S ha ezt sokan hiszik el, akkor még jobban fogják utálni Putyin elnököt és az oroszokat.

3, Végül, tegyük fel a kérdést! Ha Ursula von der Leyen ilyen nyilatkozatra képes, akkor mennyire lehet benne és az általa elnökölt Európai Bizottságban megbízni? A válasz egyszerű, annyira, mintha a kecskére bíznánk a káposztát. Egy dolog a baj, piszok nehéz lesz ezt az USA-bérenc, képmutató európai elitet lecserélni! Ha egyáltalán lehetséges…

Előző cikkVietnamra feni a fogát az Egyesült Államok
Következő cikkMegakadályozták, hogy Carlson interjút készítsen Putyinnal

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét