Nagyszámú ukrán katona adta meg magát az orosz hadseregnek az elmúlt hetekben. Ehhez egy speciális, a fegyverletételre hajlandó harcosok számára kifejlesztett rádiófrekvenciát használtak – jelentette szerdán a TASZSZ orosz hírügynökség, amit itthon az Oroszhírek.hu szemlézett. A 149,200-as „Volga” hívójelű frekvenciát az orosz hadsereg a nyár folyamán hozta létre.

– Eddig több mint 10 ezer ukrán katona használta, akiket később orosz őrizetbe vettek – közölte egy, a helyzetet ismerő, a hírügynökség által idézett forrás. A hírek szerint a foglyokat jól táplálják, és minden szüksége orvosi ellátást megkapnak. Az illető hozzátette, hogy a rádiófrekvencia a teljes frontvonal mentén aktív.

Hatalmas áldozatok

A hírek szerint a folyamat az utóbbi időben felgyorsult, mivel az ukrán katonák nem egyenként, hanem csoportosan adták meg magukat, különösen Rabotine környékén, a hírügynökség forrása szerint.

A Zaporozsjei területen fekvő falu az elmúlt hetekben az orosz és ukrán erők közötti heves harcok színhelyévé vált. De térségben is komoly összecsapások zajlanak. Ez pedig rengeteg véráldozattal jár, Moszkva legfrissebb becslései szerint Kijev csak ebben a hónapban több mint 17 ezer katonát veszített. Az ellentámadás kezdete óta elesett ukrán katonák száma pedig meghaladta a 83 ezret. Továbbá az orosz hadsereg szerint több mint 10 ezer nehéz haditechnikai eszköz is megsemmisült.

Megtanulhattuk már, hogy ebben a háborúban semmi sem biztos, még az sem, amiről képi vagy videós „bizonyíték” van. Nem egyszer kiderült már, hogy egy-egy felvétel nem akkor és ott készült, ahol előzőleg állították. De ha ez a hír igaz, akkor nem kizárt, hogy az ukrán hadsereg nagyon közel került az összeomláshoz. Gondoljunk csak bele, hogy mit jelent egy ekkora veszteség Ukrajna erőinek!

Hetek, hónapok óta látunk videókat a kényszersorozásokról, a felvételeken az látszik, hogy nagyon sok ember menekül vagy legalábbis menekülni próbál a háború pokla elől. Éppen ezért mindenkit megpróbálnak elérni, fiatalabbakat, idősebbeket, betegeket és nőket, csak hogy valahogy megerősítsék a hadsereget és annak hátországát. Lehet, hogy éppen azok adják meg magukat, akiket erőnek erejével tuszkolnak autókba, mikrobuszokba, és visznek a hadseregbe?!

Pótolhatatlan veszteség

Bárhogy is legyen, ha az ukránok ilyen ütemben vesztik a katonákat, akkor hamarosan egyre nagyobb lesz az emberhiány a frontokon, amitől gyengülni fog a védekezőképességük.

Persze az vesse az első követ a magukat megadó ukrán katonákra és csapatokra, aki hasonló helyzetben nem így cselekedne. Ki akarna részt venni, megsebesülni, no pláne meghalni egy értelmetlen háborúban a globalista háttérhatalom érdekeiért?! Ez a háború ugyanis nem az ukránokról és Ukrajnáról szól, hanem magasabb érdekekről, csak a keleti szomszédaink vesznek oda érte nagy számban. Zelenszkij, ahogy mondta is, ukrán életeket ad a nyugati fegyverekhez. Lehet, hogy eddig tehette!?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét