Azt hiszem, kezd leesni a tantusz, lassan érteni vélem, hogy mire megy ki a játék az orosz-ukrán háborúban. Ebben nagy segítségemre volt Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője, aki úgy fogalmazott most a kijevi sajtótájékoztatóján, hogy az Európai Unió tagországai továbbra is pénzügyi támogatást fognak nyújtani Ukrajnának, és növelni fogják az összeget, függetlenül attól, hogy mi történik az Egyesült Államokban.

 – A történéseket egzisztenciális fenyegetésnek tekintjük, a segítségünk hosszú távú, és semmi köze ahhoz, ami az Egyesült Államokban történik – tette hozzá. Pedig az Európai Unió eddig sem tétlenkedett, mert idén már euró milliárdokat küldött a háborúban álló Ukrajnának, vasárnap pedig bejelentették, hogy újabb 85 milliárd eurót (több mint 32 ezer milliárd forintot) különítettek el az ország támogatására.

Közbeszólt a COVID?

Amit most írok, egy lehetséges forgatókönyv, de nekem nagyon valósnak tűnik. Mi is történhetett valójában? A globalista háttérhatalom nem nézte jó szemmel azt, hogy Oroszország erősödik Putyin alatt, és közben egyre szorosabb – főként kereskedelmi – kapcsolatokat épít ki az Európai Unióval, és közben építgeti a BRICS-együttműködést Kínával, Indiával, Brazíliával, Dél-Afrikával.

Azt is látta, hogy a csoport egyre népszerűbb, és mind több ország lát fantáziát a BRICS-ben, amely egyre nagyobb veszélyt jelent a petrodollár hegemóniájára. Ekkora jött a kézenfekvő lehetőség: Ukrajnát Oroszország ellen kell hangolni, és a feleket össze kell ugrasztani. Ez 2021 végén, 2022 elején megtörtént.

Lehet, hogy hamarabb is megtörtént volna. Ezt a feltevést erősíti, hogy a minszki egyezményekről utóbb Angela Merkel és Petro Prorosenko is elismerte: sosem gondolták komolyan. A megállapodás időhúzás volt, hogy az ukránokat felfegyverezhessék. Csak hát jött a koronavírus-járvány…

Oroszország végül 2022 februárjában elindítja a különleges katonai műveletet. S mi történik ezután? A nyugati világ – az USA hathatós közreműködésére – Ukrajna mögé áll, és elkezdik segélyezni a Zelenszkij-kurzust. Sokáig látszólag minden olajozottan megy, mindenki ígér, és többé-kevésbé mindenki teljesít is. Persze tankokat leginkább csak európai országok adnak, és így van ez a vadászrepülőkkel is, de azért az USA is sok támogatást (sok esetben kölcsönt) ad, és érkeznek amerikai fegyverek is szép számmal.

S mi lesz ennek a vége? Európa jórészt elszakad az orosz energiától, és lényegében minden felszabadítható fegyverét Ukrajnának adja. Mi kell ezek után Európának? Energia és fegyver. Kinek van? Na kinek? Hát persze, hogy az USA-nak. S Amerika persze segít is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét