Elon Musk amerikai vállalkozó és milliárdos az X közösségi fiókján tett közzé egy mémet a „szenvedő” Volodimir Zelenszkijről, aki támogatást kér. A képen egy „gyötrődő” figura látható Zelenszkij arcával, az ütőerek is kidagadnak a nyakán, és az a felirat szerepel a mémen, hogy „Amikor eltelt öt perc, és még nem kértél egymilliárd dollárnyi segítséget”.

Nem sokkal később az ukránok is úgy érezték, hogy meg kell szólalniuk az ügyben, és a parlament elnöke, Ruszlan Sztefancsuk az X-en saját posztjával reagált Musk bejegyzésére, amelyen egy hasonló képet tett közzé, ezúttal az amerikai milliárdos önarcképével, utalva a milliárdos vállalata, a SpaceX áprilisban meghiúsult kilövésére. Az ukrán parlament hivatalos oldala próbált ennél is elmésebb lenni, és kitett egy képet (amit nem sokkal később törölt), és arra azt írta ki: „Amikor 5 perc telt el, és még nem terjesztettél orosz propagandát.”

Az ukrán elnöki tanácsadó, Mihajlo Podoljak ehhez képest visszafogott módon bírálta Elon Musk legutóbbi bejegyzését, és azt írta: „Sajnos nem mindenki és nem mindig képes felfogni, több ezer kilométerre a háború epicentrumától, hogy mit jelentenek a napi bombázások és a szüleiket elvesztő gyerekek sírása.” Podoljak hozzátette, hogy az Ukrajnán való gúnyolódással csak az orosz propaganda bátorítását lehet elérni.

Vagyis az ukránoknak és a globalistáknak nagyon egyszerű a képlet, nagyjából a mondás szerint járnak el, amely így szól: „aki nincs velünk, az ellenünk van.” Vagyis aki nem esik hasra a Zelenszkij-kurzus előtt, aki nem hajbókol a színészelnöknek, és haladéktalanul nem ígéri oda Ukrajnának az utolsó centig, amije van, az azonnal oroszbarát a szemükben. Pedig az ukránok nagyon sokat köszönhetnek Elon Musknak, a SpaceX műholdas szolgáltatásai nagyon jól jöttek az ukrán háborús erőfeszítések során.

Csak hát Musk autonóm személy, és nem mindig tesz meg mindent úgy, ahogy Zelenszkijék szeretnék. S ha valamiben ellenáll, akkor, mint a mostani példa is mutatja, azonnal oroszbarát lesz. Ez a mentalitás meglehetős szűklátókörűségre utal, de bocsássuk meg egy olyan ország vezetőinek, amely minden jel szerint vesztésre áll az ellenfelével vívott háborúban…

S még egy mondat Podoljaknak. Kedves Mihajlo! Ugye tudod, hogy az ilyen csúsztatásokért egyszer, ott odafönn, még fizetni fogtok! Musk nem érzéketlen a veszteségek iránt, csak pontosan tudja, hogy az emberek miért szenvednek és halnak meg Ukrajnában. Nem az országukért kínlódnak, hanem a globalista háttérhatalom érdekeiért, akiknek a kottájából a színészelnök is játszik. Ezt tudja Musk és tudjuk mi is, és nem dugjuk homokba a fejünket. S ígérjük, a jövőben sem tesszük!

Előző cikkEz lenne a globalisták vészforgatókönyve? (2. rész)
Következő cikkUkrajna pénzügyi stabilitása „történelmi csúcson” van…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét