Az ukrán központi bank kormányzója szerint az ország pénzügyi stabilitása “történelmi csúcson” van a háború ellenére. Andrij Pisnij szerint ez lehetővé tette a bank számára, hogy megkezdje a háborús korlátozások enyhítését a gazdaság és a vállalkozások megsegítése érdekében. – Ez jelentősen erősebbé fog és kell, hogy tegyen bennünket – tette hozzá a Sky News beszámolója szerint.

A hír rövid, a véleményem sem lesz hosszú, csak erős.

1, Ez ám a parasztvakítás… Tényleg ennyire hülyének nézik a világot? Milyen pénzügyi stabilitásról beszél Andrij Pisnij? Ukrajna a háború előtt sem volt a legjobb hely a világon. Részben azért, mert mindent áthatott a korrupció. Így az az ország, amely az adottságai, termőföldje és ásványkincsei alapján jóléti állam lehetne, lehetett volna, az egyik legszegényebb volt Európában.

Aztán jött a háború, gazdasági visszaesés következett, és azóta Ukrajnát a Nyugat, részben az USA, részben az Európai Unió államai tartják életben. A segélyektől, támogatásoktól és kölcsönöktől függ. Akkor Andrij milyen pénzügyi stabilitásról beszél?

2, De tegyük fel, hogy Andrij Pisnij nem tudatmódosító szer hatására beszél összevissza. Mi van, ha komolyan gondolja, amit mond, netán a mondandójának még valamiféle köze is van az igazsághoz?! Ha ez így van (lenne), akkor Volodimir Zelenszkij elnök és a többi ukrán vezető miért kér – Musk után szabadon – ötpercenként támogatást a Nyugattól? És miért nem élvezi azt a pénzügyi biztonságot, amelyet elértek?

Ha már akkora a stabilitás, akkor Ukrajnának nyugati segélyek, támogatások és kölcsönök nélkül is meg kell állnia a lábán!

3, S ha már ekkora Ukrajna pénzügyi stabilitása, akkor a színészelnök és csapata miért nem tiltakozott a hírre, amely szerint az Európai Unió újabb 85 milliárd eurót (több mint 32 ezer milliárd forintot) különített el az ország támogatására? Miért nem jött és jön a tiltakozás, hogy kérem, ne alázzanak meg minket! Nem kell nekünk segély és kölcsön, mert mi már olyan stabilak vagyunk, hogy nincs szükségünk könyöradományra!

4, Vagy pusztán arról van szó, hogy az ukránok nemes egyszerűséggel bekalkulálták a nyugati köldökzsinóron érkező euró és dollár milliárdokat, és ezekre alapozva akarnak támogatásokat adni, hogy ennek segítségével tovább tudják tolni a háború szekerét? Még ez is meglehet… Egy biztos, tényleg igaznak látszik sok ember intelme, hogy semmit ne higgy el egy ukrán vezetőnek! S a nyugati világ vajon hisz még nekik?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét