A Fehér Ház szerint az Ukrajnának az Oroszország elleni harcban nyújtott amerikai támogatás „néhány hónapon belül” kifut, ha a republikánus keményvonalasok nem fogadnak el új pénzeszközöket Kijev számára – közölte az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió, amit itthon az Index szemlézett.

– Nagyjából talán néhány hónapról beszélhetünk – mondta John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője egy tájékoztatón. Hozzátette: „az idő nem a barátunk”. Szavai szerint van elég forrásuk ahhoz, hogy Ukrajna harctéri igényeit még egy ideig kielégítsék, de a kongresszusnak cselekednie kell.

Bukhat az ukránbarát házelnök

Korábban Joe Biden elnök felhívta a nyugati szövetségeseket, hogy megnyugtassa őket, az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás folytatódik. A Fehér Ház fura ura azt állította, képes biztosítani az ehhez szükséges többséget a törvényhozásban.

Ám azóta más is történt. Matt Gaetz, egy a republikánusok jobbszárnyához tartozó képviselő indítványt nyújtott be ukránbarát párttársa, Kevin McCarthy házelnök leváltására. Gaetz azzal vádolta a házelnököt, hogy titkos alkut kötött a Fehér Házzal az új ukrajnai finanszírozás külön törvénybe illesztéséről.

A kampány mindent felülírhat

Szóval, erősen kérdéses, hogy folytatódhat-e Kijev támogatása. Ráadásul az idő valóban nem a globalisták barátja, mert ahogy közeledik az amerikai elnökválasztás, úgy terelődik a figyelem egyre inkább az USA gondjaira, a belső problémákra, és mind kevésbé hatják majd meg a tengerentúlon élőket Zelenszkij sirámai.

Egy valamit ugyanis mindenki tud, a világmegváltó terveket csak akkor lehet erőltetni, ha hatalomban maradnak, ha ez nem sikerül, akkor minden borul. Éppen ezért annyi energiát fognak belefektetni az ukrán-ügybe, amennyi nem veszélyezteti a győzelmi esélyeket. Ha vannak még azok egyáltalán. Ez majd kiderül.

Mindenesetre Kirby nyilatkozata azt erősíti, hogy az amerikaiak óvatosan valóban megpróbálhatnak kihátrálni Ukrajna mögül, és igyekeznek elérni, hogy a terheket az Európai Unió vegye át. S erre persze a globalisták kezében levő vezetés hajlandónak is mutatkozik.

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt mondta vasárnap, hogy az EU összesen 85 milliárd eurót különített el Ukrajna támogatására. Lehet, hogy ebbe már belekalkulálták az USA kiesését is?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét