Kijev felfegyverzése költséghatékony módja annak, hogy Moszkva ne fenyegesse a NATO-t – mondta Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter a varsói biztonsági fórumon. Ollongrent arról kérdezték, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei képesek-e folytatni Ukrajna támogatását „addig, amíg csak szükséges”, tekintettel a washingtoni politikai belharcokra.

– Nem tehetünk úgy, mintha csak várnánk, és megnéznénk, hogyan alakulnak az amerikai választások – mondta. Hozzátette: létfontosságú, hogy folytassuk ezt a támogatást. Szavai szerint „nagyon is érdekük, hogy támogassák Ukrajnát, mert ők vívják ezt a háborút, és nem a Nyugat.”

A miniszter kifejtette, hogy nemrég az Egyesült Államokban járt, és az ottani politikai fejlemények aggodalomra adnak okot. Szerinte a nyugat-európaiaknak beszélniük kell amerikai kollégáikkal, és meg kell győzniük őket, hogy maradjanak a pályán.

– Úgy gondolom, hogy sok mindenre képesek vagyunk, és ezt az elmúlt másfél évben be is bizonyítottuk, és az egyetlen dolog, amit tennünk kell, hogy ezt fenntartsuk – emelte ki a tárcavezető, Hozzáfűzte, hogy a Kijevnek nyújtott katonai segítség mértéke meglepte Ukrajnát, Oroszországot, sőt, magát a NATO-t is.

Mit gondolunk erről?

1, Kezdeném az utolsó mondattal, mert fogalmam sincs, hogy miként lepte meg a NATO-t az a támogatás, amit tulajdonképpen a NATO tagállamok adtak Ukrajnának. A helyzet az, hogy a NATO nyilván tisztában van vele, hogy a tagállamok milyen fegyverekkel, eszközállománnyal rendelkeznek.

Vagyis az lenne a meglepetés, ha annak mérete, összetétele meglepné a NATO-t. Persze simán lehet, hogy csak Ollongren asszony akart nagyot mondani. Ez talán sikerült, de nem volt értelme…

2, Nem Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter az első nyugati politikus, aki arra céloz, vagy egyebesen ki is mondja, hogy Moszkva fenyegette, fenyegeti vagy adott esetben fenyegetné a NATO-t. Csak azt nem mondják soha, így Kajsa Ollongren sem, hogy ezt mire alapozzák.

A dolog úgy áll, hogy Oroszország jelenleg Ukrajnában folytat különleges katonai műveletet, de keleti szomszédunk nem NATO tag, noha szeretne az lenni. Oroszország egyetlen nyugati (NATO) országot sem fenyegetett a háború 2022 februári kirobbanása előtt.

3, Úgy vélem, sokkal inkább arról van szó, amit régóta mondunk. A Nyugat azért pénzeli és látja el fegyverrel Ukrajnát, hogy a kierőszakolt és fenntartott háborún keresztül gyengítse Oroszországot. Azt az Oroszországot, amely 2022 előtt nem fenyegette sem a NATO-t, sem az Európai Uniót. Sőt, utóbbival és annak tagállamival szerteágazó kereskedelmi kapcsolatokat ápolt.

Na, ez nem tetszett a globalista háttérhatalomnak. Ezért kellett a háború, és nem azért, hogy Moszkva ne támadja meg a NATO-t. Putyin bolond lett volna ezt megtenni. A globalista háttérhatalomnak a profit kell, mindenáron!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét