Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka 1,1 millió dollárt (több mint 400 millió forint) költött egy New York-i bevásárló körúton, miközben férjével együtt az Egyesült Államokban járt, hogy megszerezze a további washingtoni támogatásokat – adta hírül a The Nation című lap*. A látogatás során Zelenszkij először tartott személyesen beszédet az ENSZ Közgyűlésében, találkozott az amerikai törvényhozókkal, és ellátogatott a Fehér Házba is.

A The Nation azt írta, hogy miközben Zelenszkij Washingtonban igyekezett sürgősen megerősíteni Ukrajna támogatását, feleségét, Olena Zelenszkát a New York-i Ötödik sugárúton látták. A New York-i Ötödik sugárút a város, és valószínűleg a világ leghíresebb bevásárlóutcája. Az Ötödik sugárúton a 49. és 60. utca között rengeteg neves és csúcskategóriás üzlet található, köztük Armani, Gucci, Bergdorf Goodman, Harry Winston, Cartier.

Ami jár, az jár

A lap forrásai szerint az ukrán elnök felesége mániákus Cartier-rajongó, és még a híres Cartier-kastélyt is meglátogatta a New York-i látogatás során, amikor férje az ENSZ Közgyűlésen beszélt. S a lap szerint 1,1 millió dollárt költött csak ékszerekre.

Nem elég, hogy Zelenszkij felesége ilyen bőszen költekezett, de a lap forrásai szerint nem is viselkedett túlságosan szépen a Cartier áruházban. Egy alkalmazott megpróbálta elvinni egy gyors körbevezetésre az üzletben, de a színészelnök feleségét az nem érdekelte. Olena Zelenszka látogatása végül furcsán ért véget a luxusbutikban, ugyanis a hírek szerint a „Ki mondta, hogy szükségem van a véleményedre?” felkiáltással esett neki az alkalmazottnak, aki segíteni próbált neki.

Ezt követően a butik volt munkatársa szerint Zelenszka elbeszélgetett az üzletvezetővel. Az ex-munkavállalónak fogalma sincs, miről folyt a beszélgetés, de másnap kirúgták a butikból. A volt alkalmazott ezután úgy döntött, hogy megosztja a bizarr találkozásról szóló történetét az Instagramon. Sikerült magához vennie a Zelenszka vásárlásait tartalmazó blokk másolatát, amit közzé is tett.

A véleményünket ezúttal kérdések formájában fogalmazzuk meg:

1, Mennyi pénzt költhetett Olena Zelenszka az USA-ban, ha csak a Cartierben 1,1 millió dollárt hagyott ott?

2, Miből fizette ki a hatalmas összegeket? Vajon van ekkora adózott jövedelme Zelenszkij elnökéknek?

3, Mennyire szerencsés egy háborúban álló országban az elnök feleségének ekkora összegeket luxusra költeni miközben Ukrajnában súlyos milliók nélkülöznek?

4, Nem lett volna jobb helye ennek a tetemes összegnek? Lehetett volna például jószolgálatra vagy akár a hadseregre költeni… (Bár magát a háborút, az értelmetlen öldöklést elítéljük, de az utóbbi logikusnak tűnne.)

5, Nem tudom, igaz-e, amit a volt alkalmazott írt vagy sem. De tegyük fel, hogy igaz. Mennyire helyes dolog egy elnök feleségének így viselkednie, és elbánni egy üzlet alkalmazottjával?

Azt hiszem, a válaszok egyértelműek, legalábbis nekünk. Ahogy látszik, Olena Zelenszkának nem annyira!

*A korrektség jegyében: a Newsweek szerint a hír lehet, hogy kacsa. Azért foglalkoztunk vele mégis, mert az ukrán first lady korábbi megnyilvánulásai alapján mégis hihetőnek tűnik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét