Ukrajna már elvesztette a konfliktust a nyugati katonai készletek kimerülése miatt – írta Douglas McGregor ezredes, a Pentagon vezetőjének volt tanácsadója az X közösségi oldalon. Megerősítette, amit már mi is megírtunk, hogy „Washington és szövetségesei kifogytak a lőszerekből, felszerelésekből, és az Ukrajnának nyújtott hazai támogatottsága is fogyóban van”. Az ezredes elismerte: a rideg igazság az, hogy „az ukrajnai proxy-háborút elvesztették”.

Jöjjön a véleményünk:

1, Nem tudhatjuk, hogy az ezredes az igazat írja, vagy pedig hazudik, esetleg túloz, de annyian írnak mostanság az ukránok támogatási nehézségeiről, hogy komoly igazság lehet az ezredes nyilatkozatában. Persze ebben olyan sok meglepetés nincs, hiszen a nyugati világ egy olyan konfliktust provokált ki, amelynek hosszú távú megvívására nem volt felkészülve.

Nem tudom, miben reménykedtek a globalisták, de talán abban, hogy Moszkva nem akar majd hosszú háborút, esetleg abban, hogy a szankciók majd megtörik Oroszország ellenállását, de egyik sem következett be.

2, Mivel Oroszország kész volt vállalni egy elhúzódó háborút, és a szankcióktól sem omlott össze, nem maradt más hátra a globalistáknak, mint Ukrajna folyamatos támogatása. Csak hát a Nyugat, amely alapvetően békeidőre volt berendezkedve, nem rendelkezett akkora fegyver és lőszer készletekkel, amelyekkel Oroszország ellen tartósan lehet harcolni.

Ma már a tartalékok nagy részét elhasználták, pótolni pedig nem tudják. Megírtuk már, hogy Oroszország egyedül több lövedéket képes gyártani, mint az USA és az Európai Unió együtt.

3, Ami pedig a politikai hátteret illeti, a háború ellenére Putyin oroszországi támogatottsága a hírek szerint töretlen, talán még emelkedik is. S így Putyin úgy fog nekimenni az elnökválasztásnak, hogy a háború folytatása aligha veszélyezteti a győzelmi esélyeit. Sőt, az, hogy Oroszország jószerivel egyedül képes felvenni a harcot a teljes Nyugat által támogatott Ukrajnával, még dobhat is Putyin népszerűségén.

Ehhez képest Európában mind többen unják már a megpróbáltatásokat, az USA-ban pedig – főként a közelgő elnökválasztási kampány miatt – egyre többen akarnak kihátrálni Kijev mögül. Vagyis jó esély van rá, hogy Douglas McGregor ezredes nem a levegőbe beszél… S akkor Ukrajnának tényleg vége!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét