Izrael csak az első célpont volt – figyelmeztetett a Hamász radikális palesztin mozgalom vezetője. Mahmúd al-Zahar az interneten keringő videóban világuralomra szólít fel a The Jerusalem Post beszámolója szerint. A vallási vezető állítólag azt mondta, hogy az ő törvényeik lesznek érvényben az egész bolygón. Nem lesznek többé zsidók vagy keresztény árulók – tette hozzá.

– Nem lesznek gyilkosságok és bűncselekmények, mint amilyeneket a palesztinok és az arabok ellen követnek el az összes arab országban, Libanonban, Szíriában, Irakban és más országokban – mondta Mahmúd al-Zahar.

Jöjjön a véleményünk:

1, Nem akarom elkeseríteni Mahmúd al-Zahar vallási vezetőt, de jelen állás szerint nem tudom elképzelni, hogy az ő törvényeik valaha, vagy legalábbis a közeljövőben az egész bolygón érvényben lesznek. Ennek minimum két akadályát látom: az egyik, hogy ehhez túlságosan nagy a bolygó. A másik, hogy a nem muszlim országok – élen a globalista vezetésű államokkal – túlságosan erősek. Még egy jó darabig erősek is lesznek így ez nem sikerülhet.

2, Nem hallottuk és nem olvastuk eredetiben a szöveget, de ha így lett volna, akkor sem tudunk arabul. Vagyis a szöveget csak az Index tálalásában olvastuk. Ebben Mahmúd al-Zahar arról beszél, hogy ha ők lesznek hatalmon, akkor „nem lesznek többé zsidók vagy keresztény árulók.

Ha ez szó szerint így hangzott, akkor fontos megjegyezni: a vallási vezető nem általában véve a keresztényeket fenyegette meg, hanem az áruló keresztényeket. Ezek alatt pedig rendszerint a korábbi hitüket elhagyó nyugati (egykori keresztény) országokat szokták érteni a muszlim vezetők. Vagyis ezzel Mahmúd al-Zahar minden bizonnyal nem a keresztényeknek, hanem a globalistáknak üzent.

3, Végül kiemelném azt is – mint keresztény magyar (európai) ember –, hogy miként az orosz-ukrán konfliktusban, a közel-keleti válság kapcsán is a harcok befejezésnek fontosságára, és a konfliktusok tárgyalóasztalnál való rendezésére szólítanám fel a feleket. Csak egy mindenki számára megnyugtató béke hozhat megnyugvást a térségben. Amíg ropognak a fegyverek, addig sok olyan és hasonló gyilkosságok lesznek, amilyenekről Mahmúd al-Zahar beszélt nyilatkozatában.

Éppen ezért tegyék le a fegyvert a felek, vonuljonak vissza, és üljenek tárgyalóasztalhoz annak érdekében, hogy szilárd béke születhessen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét