Az izraeli-palesztin konfliktus súlyosbodása nem fogja csökkenteni Ukrajna uniós támogatását az Oroszországgal szembeni háborúban. Ezt Eric Mamer, az Európai Bizottság szóvivője jelentette ki brüsszeli sajtótájékoztatóján, amit itthon az Oroszhírek.hu szemlézett. Mint kifejtette, semmi semmilyen módon nem befolyásolja az Európai Unió által Ukrajnának nyújtott támogatást.

– Ehhez nem férhet kétség – hangsúlyozta a szóvivő újságírói kérdésre válaszolva. Emlékeztetett arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szombati bordeaux-i beszédében már megerősítette: az Oroszország elleni konfliktusban az Európai Unió kitart az ukrán nép mellett, ameddig csak szükséges.

Peter Stano, az Európai Unió külügyi szolgálatának szóvivője az Európai Unió keddre (mára) tervezett rendkívüli külügyminiszteri ülésének napirendjére vonatkozó kérdésre válaszolva, kijelentette: „minden alkalommal, amikor a miniszterek találkoznak, megvitatják az ukrajnai eseményeket azok fontossága miatt”. Hangsúlyozta egyúttal: a keddi találkozó elsődleges célja, hogy megvitassák, mi történt Izraelben, és mi legyen erre az Európai Unió válasza.

– Természetesen, Oroszország mindent megpróbál felhasználni a maga javára, ami a nemzetközi szférában történik. Vagy a bizonytalanság fokozására, vagy az Ukrajna elleni hadjárat erősítésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európai Unió figyelme elterelődne Ukrajnáról – szögezte le Stano.

Íme a véleményünk:

1, Nagyon fontos elsőként megjegyezni, hogy ezek szavak, a tettek pedig ezután következnek. Hiszen a mondás úgy tartja: „Szegény ember az, aki ígérni sem tud!” Vagyis várjuk ki a végét! Lehet, hogy a nyilatkozatok szintjén az Európai Unió teljes mellszélességgel kiáll a Zelenszkij-kurzus mellett, csak a támogatások, segélyek, fegyverek és lőszerek nem akarnak majd megérkezni Ukrajnába. Utóbbi nem is lenne csoda, mert nagyon sok nyilatkozatban utaltak arra, hogy az európai országok raktárai már jószerivel konganak az ürességtől.

2, Attól tartunk azonban, hogy az Európai Unió globalisták markából eszegető vezetése nem a levegő beszél. Sokkal valószínűbb, az Európai Bizottság azon lesz, hogy tovább pénzelje Ukrajnát, és a végsőkig kitartson a színészelnök és csapata mellett. Más kérdés, hogy leginkább csak pénzt tud adni – azt is jórészt hitelből, a saját jövőjét felélve –. Lőszert minden bizonnyal már sokkal kevésbé.

3, Egyre inkább az látszik, hogy az USA viszont kiszáll Ukrajna mögül, és a bajbajutott Zelenszkij-kurzust átpasszolja az Európai Uniónak. Ebben a folyamatban az Egyesült Államoknak kapóra jött az izraeli válság, mert a palesztin támadásra hivatkozva könnyebben tud hátat fordítani a színészelnöknek és bandájának.

Ukrajna pedig marad az Európai Unió nyakában, az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság pedig – legalábbis a szavak szintjén – vállalja is az embertelen terhet. Ha ezt megteszi, akkor Ukrajna pénzelése és az Oroszország elleni szankciók együttes hatása padlóra is teszi a kontinenst. Ahonnan talán már soha nem áll fel…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét