A Bekezdések jelmondata nem véletlenül lett az, hogy „A világ egy másik nézőpontból”. Ezért a posztért meg fogjuk kapni, hogy migránspártiak vagyunk. Talán azt is, hogy antiszemiták. De muszáj megírni – tartozunk ezzel nektek. Megköveteli a tisztelet. És hiszünk az olvasóinkban! Szóval, kezdjünk is bele…

A Gázai-övezetben évről évre megünneplik a karácsonyt. Igen. Abban a Gázai-övezetben, amit a Hamász irányít. Szabadon emlékeznek a keresztények Jézus születésére. A Mikulás is be szokott nézni, amúgy.

A tavalyi ünnepet némiképp beárnyékolta az év folyamán egyre fokozódó erőszak. Most mindegy is, hogy ki lőtt először. Ez a poszt a keresztényekről szól, akik az izraeli hatóságok döntése értelmében nem zarándokolhattak el Gázából az Úr jászolához Betlehembe. Olyan „kiváltság” ez, amiért folyamatosan meg kell küzdeni.

Néhány éve például egy kvótát állapított meg a hadsereg, e szerint kétszázan tehették meg a nem túl nagy utat, feltéve, hogy elmúltak 55 évesek, és nem teszik be a lábukat Jeruzsálembe.

Ejtsünk pár szót az idei húsvétról is.

Egy kis közösség évről évre összegyűlik a libanoni határ mellet. A térképek szerint van ott egy falu, Ikrit. De valójában a települést réges-rég múltidőbe tették az izraeli hatóságok.

A lakóit, a keresztényeket, a zsidó állam alapítása után űzték el, viszont nem hagyták magukat. Követelték a jogaikat, olyan demokratikus módon, a törvényszéken, és működött. 1951-ben a legfelsőbb bíróság nekik adott igazat, engedélyezte a visszatérést. Ezért aztán a hatóságok ledózeroltak mindent, hogy ne legyen hová. Tették mindezt karácsony éjjelén.

És még egy érdekesség, mert belemehetnénk a közösen épített házak, óvodák, iskolák végtelen történetébe, de más mondanivalónk is van.

Szóval, egyetlen mondat: az egyik legszentebb keresztény zarándokhely, a Szent Sír Székesegyház kulcsát és a templom rendjét két muszlim család őrzi legalább 1517 óta, büszkén, a két testvérvallás közötti örökbéke-szerződés jegyében.

(Hogy a három ábrahámi vallás – igen, innen üzenjük mindenkinek, aki az elmúlt napokban rosszul használta ezt a kifejezést, hogy nem kettő, hanem három van, az iszlám is az – másik képviselője miként viszonyul időnként a keresztényekhez, arról itt egy gyűjtés.)

Hamász és keresztények…

Képzeljétek el, a Hamász honlapján van keresztény szekció. A szervezet mondhatni pártlapjában, az Al-Reszalahban az is előfordulhat, hogy interjút közölnek egy katolikus pappal.

A Hamász pártlistáján (jó, persze… ez valahol vicc, Gázában tulajdonképpen egypártrendszer van) pedig keresztények is helyet kaphatnak. Kaptak is. A közelmúltban az is szóba került, hogy felállítanak egy keresztény médiaközpontot.

A szervezet emellett számos tiltakozó közleményt adott ki, amikor keresztény kegyhelyeket vagy embereket ért támadás, még nemzetközi szervezetekhez is fordultak! Így talán érthető, hogy a gázai keresztény közösség volt elöljárója, Manuel Muszallam atya miért vallja azt: „A Hamaszt igazságtalanul célozta meg egy rágalomkampány.

Ezek tehát azok az információk, amiket a globalisták elhallgatnak előletek. Nekik gyűlölködőkre van szükségük. Emberekre, akiket meg lehet babonázni egy szalagcímmel, plakáttal. Most azzal bombáznak titeket, hogy minden palesztin terrorista, és a Hamász ugyanaz, mint az ISIS, amit számtalanszor elítéltek az iszlám meghamisítsa miatt.

A Hamász természetesen nem a jámborok gyülekezete, ezernyi megbocsáthatatlan bűnt követtek el. Nem szeretnénk, ha a szomszédjaink lennének, és általában azt sem, ha tovább folytatódna a muszlim tömegek beáramlása Európába.

De nem is emberevő ördögök.

És amikor a hírhedté vált videóban, amiről hétfőn mi is írtunk, a szervezet egyik vezetője hamis vagy álkeresztényekről beszél, azokra gondol, aki mást mondanak, mint, amit tesznek. Akik a (politikai)kereszténységet önös hatalmi céljaik elérése érdekében kihasználják, vagy „God bless America!” felkiáltással borítanak lángba országokat, és mészárolnak le lakodalmas meneteket.

Szóval, gondolkodjatok! Merjetek kételkedni! És ne elégedjetek meg azzal, amit a mainstream sajtó vagy a politikusok állítanak. Nézzétek meg, hogy milyen a világ egy másik nézőpontból!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét