Orosz forrás: Küszöbön áll a halálos beteg Putyin halála – ezzel a címmel közölt cikket az Index.hu. A Generall SVR Telegram-csatornára hivatkozva azt írták, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök halálos beteg, és már nincs sok ideje hátra. A cikk hitelességét azzal igyekeztek alátámasztani, hogy az ominózus Telegram-csatornát a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszti.

Megírták azt is: a Daily Star cikkében Valerij Szolovjov neve is előkerül, ugyanis az orosz politikai elemző szerint a hír nem kacsa. Szolovjov biztos benne, hogy Putyin hamarosan örök álomra szenderül, de azt nem árulta el, hogy szerinte mi lesz a halál oka.

Az Index azzal mentegetőzik, hogy ezeket az állításokat egyetlen független, hiteles hírforrás sem tudta megerősíteni. (Azért a cikket csak sikerült megírniuk…) Közölték azt is, hogy az elmúlt hónapokban vadabbnál vadabb elméletek láttak napvilágot az orosz elnök egészségi állapotáról.

– Tavaly nyáron például olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint a vezető rákos vagy Parkinson-kórral küzd, és képtelen lenne órákon keresztül válaszolgatni a kapott kérdésekre – tették hozzá. Megemlítették ugyanakkor, hogy a Kreml szerint semmi valóságalapjuk nincs azoknak a híreknek, amelyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne.

Dmitrij Peszkov szóvivő többször is határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota:

rendben van!

De ami még a Kremlnél és Peszkovnál is jobban cáfolja a Putyin egészségéről szóló képtelen állításokat, az a közelmúlt eseménye. Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanis a napokban Szocsiban vett részt a Valdaj Nemzetközi Vitaklub ülésén, ahol beszédet mondott, és válaszolt a hallgatóság kérdéseire. A közel négy órán át tartó rendezvényen Putyin számos kérdésről osztotta meg gondolatait.

Az ezekre adott válaszok is fontosak, de az talán még inkább, hogy a 71 éves Putyin (az orosz elnök a napokban ünnepelte születésnapját) órákon át jól állta a sarat. Gondolja bárki is, hogy ha Putyin valóban annyira rosszul van, hogy szinte bármelyik pillanatban meghalhat, akkor néhány napja képes lett volna órákon keresztül szerepelni egy rendezvényen? Aligha. Ez egyszerűen nevetséges.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azonban azzal tud igazán rácáfolni a globalista sajtó eszement állításaira, ha tovább él és dolgozik, és megnyeri a következő oroszországi elnökválasztást. Meglátjuk…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét