Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő Telegram-csatornáján tett közzé bizonyítékokat arról, hogy az orosz fél többször is felhívta a nemzetközi közösséget a Nyugat által Kijevnek szállított fegyverek feketepiacon való felbukkanása miatt. A diplomata az Oroszhírek.hu oldalon közzé tett szemle szerint tavaly márciustól napjainkig tartó tájékoztatókon elhangzott nyilatkozatokból tett közzé részleteket.

– Másfél éve beszélek az orosz külügyminisztérium hivatalos tájékoztatóin arról, hogy a NATO, elsősorban a Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek szállított amerikai fegyverek hogyan terjednek a feketepiacon – mutatott rá Zaharova. Hozzátette: megemlítette az okot is – az ukrajnai korrupciót és a Washington és Kijev közötti korrupciós rendszert. Mint elmondta, kérte a világmédiát, hogy figyeljen oda.

– Kérdezzék meg a Bloomberget, a The New York Times-t, a The Wall Street Journalt, a Politicót, valamint az Associated Press-t, a BBC-t és másokat, hányszor idézték az adatainkat vagy végeztek vizsgálatokat ezek alapján. Azt mondom: egyszer sem – mondta a szóvivő. Marija Zaharova felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a fegyverek minden kontinensen elterjedtek, és a szervezett bűnözés és a radikálisok kezébe kerülnek.

Marija Zaharova tájékoztatója önmagáért beszél, ehhez nem nagyon kell hozzáfűzni semmit.

Mi is csak néhány dolgot jegyeznénk meg:

1, Létezhet-e, hogy csak az oroszok és a globalista háttérhatalom kritikusai sejtették, hogy az Ukrajnának szállított fegyverek a feketepiacon köthetnek ki, és maguk a globalisták nem? Ugye ezt nem gondolja senki sem komolyan? De ha így van, akkor miért nem koppintottak Zelenszkij elnökék orrára azzal, hogy abbahagyjátok a fegyverekkel való üzletelést, vagy mi fejezzük be a segélyek, támogatások, fegyverek és lőszerek szállítását! Nem tettek semmit ez ellen, és nagyjából szó nélkül folytatták a fegyverek és a muníció szállítását!

2, De ha azt vesszük alapul: a Nyugat tudta, hogy az általa szállított fegyverek a feketepiacon köthetnek ki, akkor megint két dolog lehetett a hozzáállás mögött. (A) Nem törődtek azzal, hogy mi lesz a következmény, mert annyira fontosnak gondolták Ukrajna Oroszország elleni támogatását. (B) Esetleg az is lehet, szempont is volt az, hogy a fegyverek egy része a feketepiacon kössön ki, mert ez később majd zűrzavart idéz elő, és a zavarosban könnyebb halászni.

3, De akármelyik verzió is igaz, és a palesztinok valóban Ukrajnából származó fegyverekhez jutottak úgy, hogy ehhez a Nyugat asszisztált, akkor ki is a hibás a zsidó állam elleni támadásért? A Hamász és a Hezbollah nyilván felelős, hiszen ők használták a fegyvereket az izraeliek ellen. De az nem felelős, aki hozzájárult ahhoz, hogy a palesztinok nyugati fegyverekhez jussanak?

A Zelenszkij-kurzus és az ukrán hatóságok nem felelősek? S a fegyvereket Ukrajnába juttató és azok teljes felhasználását nem elég körültekintően ellenőrző nyugati államok nem felelősek az izraeli borzalmakért? Ők szembe tudnak nézni döntéseik következményeivel? A kérdésekre a válaszokat adjatok meg ti!

Előző cikkFélreérthetetlen üzenetet küldött a Hamász a keresztényeknek
Következő cikkMit lehet még kitalálni Putyin állapotáról? Megmutatjuk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét