Rögtön rögzítsük: NEM! De kezdjük az elejéről. Amióta Moszkva 2022. február 24-én megindította a különleges katonai műveletet Ukrajnában, a Nyugat, a globalista média árgus szemekkel nézi az eseményeket. Minden olyan akciót dokumentál, mindenről hírt ad, ahol akár egyetlen ukrajnai civil is áldozatul esik.

Nagyon helyesen teszi!

Mert minden emberi élet egyszeri és megismételhetetlen kincs. Teljesen mindegy hogy ukrán, orosz vagy más nemzetiséghez tartozóról is van szó. S minden eszközzel arra kell törekedni, hogy ha már egy háború ki is tör, ártatlan civil emberek ne essenek annak áldozatul.

Úgy hiszem – noha a globalista média ennek az ellenkezőjét igyekszik beállítani –, az orosz-ukrán háborúban a kiterjedtségéhez, a nagyságához és a már több mint másfél éves hosszához képest nem olyan túl sok a civil áldozat. (Az ukrán hatóságok a nyáron közölték, hogy a civil áldozatok száma elérte a tízezret. Összehasonlításképpen jelezzük, hogy a második világháborúban csak Budapest 52 napig tartó ostromának 38 ezer polgári áldozata volt!!!) De ismét hangsúlyozzuk: EGYETLEN EMBERÉRT IS ÓRIÁSI KÁR!

Amit szombat reggel óta a Hamász Izraelben, a zsidó állam polgárai ellen művel, az maga a borzalom! A palesztinok támadásának rengeteg ártatlan ember esett áldozatul, köztük sok fiatal és gyermek. Az ártatlan civil emberek lemészárlására nincs mentség. Az ilyen akciókat a Bekezdések is a leghatározottabban elítéli, és el is fogja ítélni mindig.

Ártatlan embereket ölni gyáva és bestiális cselekedet!

Ez ellen minden eszközzel, a legkeményebben fel kell lépni, a felelősöket pedig el kell fogni, és meg kell büntetni. (Ezt attól teljesen függetlenül állítjuk, hogy politikai síkon mi a véleményünk az izraeli-palesztin szembenállásról.)

De, a fegyvertelen, békében élő civilek mindenhol ártatlan áldozatok. Gázában ugyanúgy, mint a Donbászban, Kijevben, a zsidó államban, vagy korábban például Szerbiában, Irakban és Afganisztánban. Teljesen mindegy hol robbantanak ki háborút, a békében élő, fegyvertelen civilek nem lehetnek célpontok. Minderre azért érdemes rámutatni, mert küszöbön áll Izrael Hamász elleni szárazföldi támadása a Gázai övezetben. S amióta Izrael bejelentette, hogy ellencsapást indít, a zsidó állam elkeseredett és mindenre elszánt vezetői vészjósló kijelentéseket tesznek.

Azt mondják, minden idők legagresszívabb támadása következik.

Hangsúlyozták, hogy Gáza a lehető legdurvább szárazföldi invázióra számíthat Izraeltől, és a megszállás várhatóan erőszakosabb lesz, mint valaha. Richard Hecht izraeli katonai szóvivő úgy fogalmazott, hogy „ennek a támadásnak a mértéke nagyobb és súlyosabb lesz, mint korábban. Nem lesz tisztességes harc, nagyon-nagyon agresszívan lépünk fel a Hamász ellen.”

Bejelentették korábban azt is, hogy Izrael hétfőtől kezdve nem használja többé azokat a kopogtatóbombákat, amelyekkel eddig elsősorban a gázai civil lakosságot figyelmeztettek egy-egy légicsapás veszélyére.

Az Index ennek kapcsán úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy „az eddigiekkel ellentétben mostantól kezdve bármikor és bárkire lecsaphat az izraeli hadsereg Gázában – beleértve ebben még akár saját túszaikat is, akiket a Hamász jó eséllyel élő pajzsként használ fel ellenük.” Az a baj, hogy ezek a kijelentések arra utalnak, hogy a zsidó állam olyan fellépésre készül Gázában, amit talán idővel maga is szégyellni fog. De ne legyen igazam!

S ezen a ponton érkeztünk el a bekezdés lényegi mondanivalójához.

Mert ahogy Ukrajnában, úgy a Gázai övezetben sem szabad, sőt, tilos és bűn civil célpontokra lőni, ártatlan embereket lemészárolni.

S ez teljes független attól, hogy egy háborúban kinek van valós és vélt igaza, és ki lőtt először, és ki lőtt vissza. Mindezt azért kell rögzítenem, mert attól tartok, hogy az érthető okból elkeseredett izraeli katonák rendkívül agresszívan fognak harcolni a Gázai övezetben. Ez az előzmények okán érthető is, de a keménység nem mehet át embertelenségbe, ártatlanok ellen, célzottan nem lehet fegyvert fordítani.

A Nyugat a következő időszakban bizonyíthatja, hogy nem alkalmaz kettős mércét. Ahogy Ukrajnában, úgy most Gázában is fel kell emelnie a szavát a civileket ért támadások miatt! S ha Izrael túllép egy határt, akkor először jöhetnek a tiltakozások, majd akár a retorziók. Egy ember ugyanis nem attól ártatlan, hogy ukrán, izraeli, orosz vagy palesztin, hanem attól függetlenül, ha békében és törvényesen él!

S ha valaki ilyen embereket mészárol le, akkor maga is terroristává válik, és az teljesen mindegy, hogy valaki először ütött, vagy „csak” visszaütött. Vigyázó szemünket Gázára vessük a következő időszakban!

S még egy dolog.

Ha valaki erőszakra durva erőszakkal válaszol, akkor csak egy még durvább erőszaknak ágyaz meg. Ha az izraeli hadsereg az eszközökben nem válogatva a földdel teszi egyenlővé a Gázai övezetet, és halomra mészárolja az embereket, akkor azzal aligha a békének ágyaz meg. Ha a(z életben maradó) palesztin gyerekek és fiatalok végignéznek egy brutális és embertelen izraeli offenzívát, akkor nyilván újra bosszút esküdnek, mint tették korábban a szüleik és nagyszüleik, és az öldöklésnek sohasem lesz vége.

Vagyis megértve az izraeliek dühét, kérem őket, hogy úgy számoljanak le a terroristákkal, hogy maguk maradjanak emberek. Csak ez vezethet el a békéhez, ami nagyon ráfér már a Közel-Keletre! Imádkozzunk ezért!

Előző cikkMigránspárti fordulat a Bekezdéseken??? – GY.I.K. 2. rész
Következő cikkAz IMF olyat üzent, amit Zelenszkij aligha hallgat szívesen

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét