Az orosz invázió következtében elpusztult ukrajnai lakások és szociális infrastruktúra helyreállításához körülbelül 3,5 millió tonna acélra van szükség. Ezt az Unian ukrán hírügynökség írta meg, és itthon az Index számolt be róla.

– Körülbelül 65 ezer épületet kell helyreállítani – derült ki az Ukrajna helyreállításáról szóló I. építészeti és építőipari fórumon. Az eseményen a kormányzati tisztviselők kivitelezőkkel, fejlesztőkkel, építészekkel és bankokkal közösen vitatták meg, hogy miként lehetne a lehető leggyorsabban helyreállítani Ukrajnát, és mennyi ideig tartana.

Ennyi hír, jöjjön a véleményünk:

1, A legfontosabb, és ezt mindenekelőtt kell rögzítenünk, a veszteség hatalmas, nyugodtan mondhatjuk, hogy felfoghatatlan. De ami legalább ennyire fontos, a veszteség teljesen felesleges is, mert ennek a háborúnak nem (sem) szabad lett volna elindulnia. Ha a globalista háttérhatalom az általa befolyásolt Zelenszkij elnökön keresztül nem provokálta volna Moszkvát (egyebek mellett nem nyomják el Ukrajnában a kisebbségeket, és nem lebegtetik meg a NATO-csatlakozást), akkor minden bizonnyal Oroszország soha nem indítja el a különleges katonai műveletet.

És akkor most nem keleti szomszédunk újjáépítéséről, Ukrajna helyreállításáról kellett volna tanácskozni az I. építészeti és építőipari fórumon. De ami még ennél is szomorúbb, a háború következtében százezrek haltak és sebesültek meg, és milliók kényszerültek elhagyni otthonaikat. Pedig minden egyes élet pótolhatatlan veszteség.

2, Fontos azt is megjegyeznünk, hogy ez a már most is brutálisan nagy veszteség csak tovább fog nőni. A rombolás újabb és újabb területeket érinthet, ahol pedig a front éppen jár, ott alig marad ép épület. S egyelőre senkinek fogalma nincs arról, hogy meddig tart még a konfliktus. Jelenleg mindkét fél sokkal inkább a háború elhúzódásáról, mint a békéről beszél.

Ebben változást az hozhat, ha a globalisták kihátrálnak Ukrajna mögül. Akkor a Zelenszkij-kurzus elegendő pénz, fegyver és lőszer nélkül marad, és aligha tud kitartani.

3, Nagy kérdés az is, hogy ha egyszer valóban elindul Ukrajna újjáépítése, legalábbis annak, ami addig marad belőle, akkor ki és miből fedezi a kiadásokat? Ukrajna pénzügyi értelemben már most is csak nyugati segítséggel képes életben maradni, nem véletlen, hogy Zelenszkij elnök és csapata lépten-nyomon további támogatásokat, segélyeket kér. Ha pedig úgynevezett befektetők jelennek meg Ukrajnában, azok kérni fognak valamit a „segítségért”.

Néhány hónapja adta hírül a sajtó, hogy Ukrajna kormánya a világ legnagyobb vagyonkezelője és az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a BlackRock és a JPMorgan közreműködésével tervez felállítani egy olyan fejlesztési bankot, amely közpénzből finanszírozna beruházásokat. Nagy kérdés, hogy mit tud adni ezért Ukrajna. S ha ad valamit, akkor marad-e még valamije egyáltalán…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét