Ukrajnának meg kell találnia a saját finanszírozásának módját, mivel a külföldi támogatás egyre csökken – figyelmeztetett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) helyi missziójának vezetője.

Gavin Gray az NV Business című ukrán kiadványnak adott interjújában – amit itthon az Oroszhírek.hu szemlézett – azt javasolta Kijevnek, hogy összpontosítson több adó beszedésére.

– Mindenki megérti, hogy idővel az Ukrajnának nyújtott nemzetközi támogatás csökkenni fog, ezért az országnak belső forrásokat kell fejlesztenie az önfinanszírozáshoz. A hatóságoknak arra kellene összpontosítaniuk, hogy megerősítsék a bevételek – mind adó-, mint a vámbevételek – beszedésének képességét – mondta Gray. Hozzátette: Ukrajnának több adóbevételre lesz szüksége a megnövekedett szociális kiadások finanszírozásához, miután az országban véget ér a konfliktus.

Az IMF márciusban jóváhagyott egy négyéves programot, amelynek keretében 15,6 milliárd dollár hitelt nyújt Kijevnek. Két részletet, több mint 3,5 milliárd dollárt már megkaptak. Az IMF képviselője szerint Kijevnek egy sor adóreformot kell végrehajtania ahhoz, hogy teljesítse az alap által a segélyezéshez támasztott feltételeket, például az iparűzési adóellenőrzéseket, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemről szóló törvény módosítását.

Eddig csak a sorok között kellett olvasni, most már egyértelmű a jel, a globalista háttérhatalom nem akarja tovább finanszírozni Ukrajnát, legalábbis akkora mértékben semmiképp, ahogy eddig tette. Ez rossz hír Volodimir Zelenszkij elnöknek, és rossz hír az Oroszország ellen háborút folytató ukrán hadseregnek is.

Az IMF a receptet is megadja: több pénzt kell beszedni az emberektől! De melyik emberektől, azoktól, akik elmenekültek vagy azoktól, akik otthon maradtak a romok között? Kiket szeretnének vajon sarcolni a globalisták? Bármi is legyen erre a kérdésre a válasz, egy biztos: Ukrajna nem áll meg a lejtőn, amíg ki nem szabadul a globalisták és a saját korrupt vezetése fogságából!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét