A Bloomberg LP manhattani központjának tetején már nem az Ukrajna iránti szolidaritás látható, hanem helyette Izrael támogatására váltottak – vették észre csütörtöktől a New York-iak.

A közösségi médiában keringő fotókon és videókon az látható, hogy a Lexington Avenue 731-es számú épület felső hat emeletét világoskék és fehér csíkok világítják meg, amelyek az izraeli zászlóra emlékeztetnek. Az Oroszhírek.hu emlékeztetett: 2022 februárja óta, amikor az ukrajnai konfliktus eszkalálódott, az épület négy legfelső emeletét az ukrán zászló kék és sárga színében világították ki – egészen a héten bekövetkezett konfliktusig.

Az Oroszhírek.hu rámutatott arra, hogy Izrael szinte teljesen felváltotta Ukrajnát a nyugati médiába figyelmének középpontjában, miután szombaton a Hamász fegyveresei betörtek a Gázai övezetből, és ez eddig mindkét oldalon több mint 2700 halálos áldozatot követelt.

A nyugati világ számos nevezetessége is az izraeli zászló színeiben világított, köztük a washingtoni Fehér Ház, a berlini Brandenburgi kapu, a párizsi Eiffel-torony és az ausztráliai Sydneyben található Operaház.

A hét elején az olasz hatóságok az izraeli zászlót és a Dávid-csillagot vetítették a római Titusz-ívre, amelyet annak a római hadvezérnek a tiszteletére építettek, aki közel 2000 évvel ezelőtt elfoglalta Jeruzsálemet és lerombolta a második templomot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt megrémítette a figyelem eltolódása, és arra figyelmeztetett, hogy ennek „következményei lesznek” országára nézve. – Ukrajna sorsa a világ többi részének egységén múlik – mondta a hét elején a France 2-nek adott interjúban.

Hát, nincs jó hírem Zelenszkij elnöknek, mert a csökkenő érdeklődés magával hozza a mérséklődő média figyelmet is. Márpedig, ha a nyugati világban a lakosság úgy fogja értékelni, hogy a probléma már nem is akkora, akkor a támogatásokra, segélyekre is kevésbé adja áldását, és ennek hatására a nyugati vezetők is mind szűkmarkúbbak lesznek. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor a Zelenszkij-kurzus szorult helyzetbe kerül. Jöhet a végjáték…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét