Az algoritmusok hol szelídebben, hol mostohábban bánnak velünk, ezért biztos, ami biztos alapon elindítottuk a Telegram-csatornánkat (t.me/Bekezdesek) is.

Svédország adatokat kapott az Észtország és Svédország között futó víz alatti távközlési vezeték károsodásáról – közölte Karl-Oskar Bolin polgári védelmi miniszter sajtótájékoztatón, amit itthon az Oroszhírek.hu szemlézett.  A politikus hozzátette: nem tudják felmérni, hogy mi okozta a kárt.

– Azt azonban kijelenthetjük, hogy ez a kár időben és térben közel esett a [Finnország és Észtország közötti] gázvezeték bejelentett károsodásához – mutatott rá a miniszter. Bolin rámutatott, hogy a kár helye nem svéd felségvizeken vagy gazdasági övezetben volt, hanem Észtországban. – A két ország, valamint Finnország hatóságai szorosan együttműködnek a baleset okainak felderítésében – tette hozzá.


A Finnország és Észtország közötti tenger alatti gázvezeték üzemeltetését egy feltételezett szivárgás miatt függesztették fel. A finn hatóságok október 10-én sajtótájékoztatón közölték, hogy a gázvezeték október 9-én kora reggel felfedezett sérülése valószínűleg külső beavatkozás eredménye. Timo Kilpelainen, a Nemzeti Nyomozóiroda nyomozó főnöke elmondta, hogy a sérülés Finnország gazdasági övezetében, a Finn-öböl középső részén található.

Jöjjön a véleményünk:

1, Amikor a Finnország és Észtország közötti tenger alatti gázvezeték megsérüléséről először hallottam a hírt, akkor érthető módon azonnal az Északi Áramlat-1 és -2 elleni tavaly szeptemberi támadás jutott eszembe. Ez pláne így volt, amikor kiderült, hogy a Finnország és Észtország közötti tenger alatti gázvezeték felfedezett sérülése külső beavatkozás eredménye volt.

Most pedig azt mondom, hogy ha szűk tíz nap leforgása alatt a térségben újabb, ezúttal egy távközlési vezeték megsérült, akkor sem az október 9-én felfedezett, sem a mostani vezeték-sérülés nem baleset eredménye lehetett.


2, De ha nem baleset volt, hanem szándékos támadás, akkor ki tehette? A globalisták szerint bizonyára Oroszország, aki így próbál meg bosszút állni az elhibázott európai uniós szankciókért, és igyekszik kellemetlenséget okozni a kontinens államainak. Ha Oroszországot kérdeznénk, akkor biztos a Nyugatra mutogatna, és azt mondaná: ezeket azért teszik, hogy az érintett államokat Moszkva ellen hergeljék.

Lehettek még akár az ukránok is, akik szintén hasonló céllal okozhattak kárt a vezetékekben. S persze szervezhették az akciót a tengerentúlról is, a háttérhatalomnak ugyanis nem jön rosszul az európai zűrzavar. A teljes igazságot talán ezekben az esetekben sem tudjuk meg soha, vagy ha mégis, akkor arra éveket, évtizedeket kell várni.


3, S hogy mi jön ezután? Az, aki nem tette, nyilvánvalóan tudja, hogy a másik a hunyó, és persze dolgoznak a különböző titkosszolgálatok is. Amíg viszont nem lesz egyértelmű a helyzet, mehet az egymásra mutogatás, a másik hibáztatása. Ebből a helyzetből az nyerhet sokat, aki a maga igazát képes a másikra és a közvéleményre erőltetni.

S valljuk meg, Európában ebből a szempontból a globalisták vannak komoly előnyben. Figyelni kell a folyamatosan csordogáló híreket, és összpontosítani kell az apró részletekre. Ahogy mondani szokás, az ördög mindig azokban rejlik, és azokból sok minden kiderül.


11 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét