Az algoritmusok hol szelídebben, hol mostohábban bánnak velünk, ezért biztos, ami biztos alapon elindítottuk a Telegram-csatornánkat (t.me/Bekezdesek) is.

Joe Biden amerikai elnök azt fontolgatja, hogy további, mintegy 100 milliárd dolláros segélykérelmet nyújt be a kongresszushoz Izrael és Ukrajna támogatására. Erről az Unian hírügynökség számolt be, amit itthon az Index szemlézett. Mint írták, a segélycsomag célja, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió által terrorszervezetként elismert Hamász támadása után széleskörű kétpárti támogatást szerezzen Izraelnek.

A segélycsomag részleteinek kidolgozása még folyamatban van. Az összeg a teljes költségvetési évet lefedné, míg a Fehér Ház korábbi kérése, amely 24 milliárd dolláros támogatást irányzott elő Ukrajnának, csak három hónapra vonatkozott. Chuck Schumer, a szenátus többségi vezetője azt mondta, hogy várhatóan a Biden-kormány a hét végéig elküldi a kérelmet, amely katonai, diplomáciai, hírszerzési és humanitárius segélyt tartalmazna Izraelnek.


Jöjjön a véleményünk:

1, Hát a 100 milliárd dolláros (több mint 36 ezer milliárd forintos) csomagot látva tátva maradt a szám. Az rendben van, hogy az Amerikai Egyesült Államok óriási gazdasággal rendelkezik. A pénzügyi lehetőségei szinte kimeríthetetlenek, de azért 100 milliárd dollár nekik is tétel, nem is kicsi. S mellesleg az USA-nak is vannak belső problémái, amire szükséges lenne komolyabb forrásokat fordítani. Ha ehhez képest képesek lesznek 100 milliárd dollárt Izraelre (és Ukrajnára) költeni, az sok mindent elárul.

2, Ukrajnát nem véletlenül tettem zárójelbe, mert van egy olyan érzésem, hogy ebből a 100 milliárd dollárból nem Kijevnek jut a nagyobb falat. Sok jel utal arra, hogy a Nyugat belefáradt Ukrajna támogatásába, és aligha valószínű, hogy ez eddigi pénz- és fegyveráradat mellett akarják még a zsidó államot is támogatni. Úgy hiszem, és nagyon sok nyilatkozat utal arra, hogy Kijevnek maradhatnak a morzsák. Márpedig a morzsákból Ukrajna aligha tud talpon maradni. Az idő persze majd megmutatja, kinek volt igaza.


3, Végül, ha Ukrajna kap is egy-két komolyabb szeletet a tortából, akkor mire megy vele? Ahogy a dolgok állnak, Kijev az egyre fogyatkozó, de még mindig jelentős nyugati támogatások mellett sem tud felülkerekedni Oroszországon, sőt, ahogy a dolgok állnak, egyre inkább kifogy az ukránok ellentámadásából a lendület.

Ukrajna folyamatos pénzelése arra lehet elég, hogy tovább tartson a háború, még nagyobb legyen a pusztulás, és még több ember haljon meg orosz és ukrán oldalon. Ez nem érdeke Ukrajnának, csak a globalista háttérhatalomnak, amely a zavarosban szeret halászni. A fogyó támogatások ugyanakkor talán lerövidíthetik a háborút, és hamarabb elhozhatják a békét.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét