Az algoritmusok hol szelídebben, hol mostohábban bánnak velünk, ezért biztos, ami biztos alapon elindítottuk a Telegram-csatornánkat (t.me/Bekezdesek) is.

Új „útitárs” bukkant fel Putyin mellett Kínában: egy nukleáris aktatáska – ezzel a címmel közölt cikket a PestiSrácok.  A hírportál emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban Vlagyimir Putyin Pekingbe utazott, ahol olyan orosz tisztek kísérték, akik az úgynevezett nukleáris aktatáskát viszik, amellyel nukleáris csapást lehet elrendelni.

A Hszi Csin-ping kínai államfővel folytatott megbeszélése után Putyin egy másik találkozóra indult, ahol biztonságiak vették körül, és két egyenruhás orosz haditengerészeti tisztviselő követte, akik egy-egy aktatáskát vittek magukkal. Az orosz nukleáris aktatáskát, amelyet a Kaukázus hegységben található Cseget-hegyről „Csegetnek” neveztek el, hagyományosan egy tengerésztiszt hordozza, és mindig az elnöknél van, de ritkán filmezik vagy fényképezik.


Noha a jelek szerint ez az „útitárs” vagy sokkal inkább útitársak nem is olyan újak – mint a cikkben a Hírextra.info is megírta, mindig az elnöknél vannak, legfeljebb ritkán filmezik és fényképezik a nukleáris aktatáskákat –, a meglétük mégiscsak döbbenetes.

Egy táska mind felett

Gondoljunk csak bele, azokban az aktatáskában olyan „irányító központ” van, amelynek működésbe hozásával a fél vagy akár lényegében az egész világot el lehetne pusztítani. Ilyen aktatáskák ráadásul nemcsak Putyin körül vannak, hasonló szettel járkál a világban és az USA-ban Joe Biden amerikai elnök is.


Nagyon reméljük, hogy ezek a tisztek a világ végezetéig csak kísérgetik az orosz és amerikai elnököket, és a valóságban soha sem lesz arra szükség, hogy működésbe hozzák a nukleáris töltetű rakétákat. Ha ez mégis megtörténne, akkor minden bizonnyal valóban eljönne a világ vége.

A kérdés az, hogy ezek az aktatáskák elegendő elrettentő erővel bírnak-e önmagában? Reméljük soha senki, akit ilyen aktatáskákkal kísérgetnek a világban, nem gondolja majd úgy, hogy használnia kell az arzenált, és egy pillanatra sem hiszi, hogy az általa indított csapás tönkreteheti a másik hasonló képességét.


A világban eddig alig néhány évig (1945 és 1949 között) volt olyan helyzet, amikor csak egy valakinek voltak atomfegyverei, az USA-nak. Az Egyesült Államok használta is két ízben ezt a képességét, megnyomorítva ezzel Hirosima és Nagaszaki lakosságát, a halottak és sebesültek száma több százezer fő volt. Reméljük, ezt a két tragikus kimenetelű, borzalmas támadást soha nem követi újabb hasonló csapás a világban.

Ez a két lelketlen tömegpusztítás pedig örökké az USA brutális méretű szégyenfoltja marad.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét