Az algoritmusok hol szelídebben, hol mostohábban bánnak velünk, ezért biztos, ami biztos alapon elindítottuk a Telegram-csatornánkat (t.me/Bekezdesek) is.

A német kormány prioritásként akarja kezelni az Izraelnek szánt fegyverszállításokat a Hamásszal való konfliktus során – jelentette a német DPA hírügynökség, a hírt itthon az Oroszhírek.hu szemlézte. A hírügynökségnek nyilatkozó, meg nem nevezett kormánytisztviselők szerint „a vállalatok fegyverexportra vonatkozó kereskedelmi kérelmeit a jelenlegi közel-keleti helyzetre való tekintettel elsőbbséggel fogják feldolgozni, és jóváhagyni”. A DPA azonban nem közölt további részleteket az új politikáról.

A jelentés azután született, hogy Olaf Scholz kancellár támogatásáról biztosította Izraelt a Hamásszal folytatott konfliktusban, mondván, hogy „Németországnak csak egy helye van, és ez a hely Izrael oldalán van”.


– Saját történelmünk, a Holokausztból eredő felelősségünk miatt örökös feladatunk, hogy kiálljunk Izrael állam biztonsága és léte mellett – mondta a kancellár múlt héten. Ezzel a megközelítéssel összhangban Boris Pistorius védelmi miniszter a múlt héten közölte, hogy Berlin visszaadta Izraelnek a német hadsereg által bérelt két Heron harci drónt, és hozzátette, hogy most tárgyalások folynak arról, hogy német lőszert adjanak az izraeli hadihajóknak.

Izrael arra is kérte Németországot, hogy biztosítson számára védőmellényeket, Berlin pedig bejelentette, hogy orvosi segítséget nyújt az izraeli katonáknak, és megvizsgálja az egyéb segítségnyújtási kéréseket. Végül Scholz megígérte, hogy országa hatóságai „tilalmat fognak elrendelni a Hamász németországi tevékenységeire”.


Jöjjön a véleményünk:

1, Németországnak a Holokauszt egy olyan elképesztő teher, amelyet jelen állás szerint a világ végéig vagy még tovább cipelni fog magával. Teljesen mindegy, hogy Berlin mit adott a zsidó államnak a második világháború óta, és lényegtelen, hogy hányszor kért bocsánatot, Németország mindig is tartozni fog Izraelnek.

Németország aktuális vezetője ezt magától sem felejti el soha, de ha egy pillanatra megtenné, akkor a tévedés, a mulasztás miatt a globalista háttérhatalom azonnal kőkeményen lesújtana. Németországnak a zsidóság kárpótlása olyan, mint a dohányos embernek a bagóra költött pénz. Sohasem szabad megszámolni, mert az összeg döbbenetesen nagy lenne, és nagyon fájna.

2, Persze felvetődik bennem az a kérdés is, hogy miért is kell a brutálisan erős izraeli hadseregnek a hozzá képest jelképes potenciállal rendelkező Hamász ellen a világ hatalmainak ekkora segítsége? Az USA három anyahajót is a térségbe vezényelt, fegyverrel és lőszerrel látja el a zsidó államot, és most még Németország is ilyen szinten prioritásként kezeli az IDF-et?


De miért? Vajon mihez kell Izraelnek ekkora segítség és támogatás? Aligha hiszem, hogy a Hamász ellen… Majd kiderül.

3, Egy biztos, akár miért is kapja Izrael a rengeteg fegyvert, támogatást és lőszert, azok a tételek már tuti nem Ukrajnába mennek, a Zelenszkij-kurzus nagy bánatára. Úgy tűnt, hogy Ukrajna támogatása alól már a közel-keleti konfliktus előtt is egyre inkább ki akartak bújni a nyugati államok, és az izraeli konfliktus csak még nagyobb hátrányba sodorhatja Kijevet.

Úgy hiszem, Moszkva csak erre vár, és így bizonyára könnyebben és gyorsabban felőrölheti az ukrán haderőt. Szegény színészelnök! Hamarosan megtudod, milyen az, amikor az USA a barátod! Hamar elillanhat, mint a gyenge zápor eredménye a nyári kánikulában!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét