A Human Rights Watch (HRW) képmutatással és kettős mércével vádolta a nyugati államokat a Gázai övezetben végrehajtott izraeli akciók bírálatának hiánya miatt – közölte a nemzetközi civil szervezet programigazgató-helyettese a szervezet honlapján közzétett nyilatkozatában, ezt itthon az Oroszhírek.hu portál szemlézte.

Tom Porteous szerint amíg az Egyesült Államok és az európai országok elítélték Oroszország ukrajnai akcióit, addig Izrael gázai kegyetlenkedéseit nem ítélték el egyértelműen. – Washington és – néhány kivételtől eltekintve – az európai fővárosok reakciója Izrael október 7. óta tartó gázai akcióira visszafogott volt – írta az aktivista, utalva az izraeli ostrom és bombázás által a gázai civileknek okozott károkra.


Porteous a Nyugat képmutatását és kettős mércéjét „égbekiáltónak és nyilvánvalónak” nevezte.

Az Oroszhírek emlékeztetett arra, hogy a közel-keleti válság október 7-én tört ki, amikor a Hamász fegyveresei a Gázai övezetből meglepetésszerű betörést hajtottak végre izraeli területre, és rakéták sorával támadták a zsidó államot. Izrael elrendelte a Gázai övezet teljes ostromát, és légicsapásokat mért az enklávéra, valamint Libanon és Szíria egyes részeire.

Összecsapások zajlanak a Jordán folyó nyugati partján is. Az izraeli hatóságok elzárták a Gázai övezet víz, áram és üzemanyag ellátását, illetve korlátozták a humanitárius segélyek bejutását a területre.


A Human Rights Watch vélekedése után vajon mit tesz a Nyugat?

Aligha kér bocsánatot, és ítéli el Izraelt a Gázai övezet durva ostroma miatt. Ez egyszerűen nem illik a globalista háttérhatalomhoz, ráadásul, ha megtenné, akkor fel kellene lépnie Izrael ellen, és – miként Oroszországgal tette – szankciókat kellene elrendelnie a zsidó állam ellen.

Ugye, senki sem hiszi, hogy ez megtörténhet?! A valószínűbb az, hogy ügyet sem vetnek Tom Porteous nyilatkozatára, úgy tesznek, mintha a derék aktivista meg sem szólalt volna, aztán néhány nap múltan – egy-két kivételtől eltekintve – mindenki el is felejti, hogy egy pillanatra porszem került a gépezetbe.

Lehet azonban rosszabb forgatókönyv is, mert ha például egy globalista csúcsgóré rossz napot fog ki, és úgy gondolja, hogy őt zavarja Tom Porteous „partizánakciója”, akkor simán ellehetetleníthetik. Előszednek egy aktát, hogy Tom gyermekkorában csokit lopott a boltban, vagy rosszabb esetben nácinak kiáltják ki, mert kritizálni merte a Nyugatot.


Most néhányan talán azt gondoljátok, hogy túlzok! De nem! A HRW és a hasonszőrű szervezetek szokták szállítani a muníciót a Nyugat útjában álló országok, pártok, politikusok és szervezetek ellen. Ebbe időről időre talán belefért, hogy a függetlenség látszatának fenntartása érdekében utólag kritizáljanak olyan akciókat (pl. Afganisztán, Irak), amelyek már befejezettek voltak. Most viszont Tom Porteous előre szaladt. Ráadásul a Nyugat egyre kevésbé toleráns, egyre nyíltabban nyomja el a másként gondolkodókat, korlátozza a szólásszabadságot stb.

Erről Jockey Ewing jut eszembe a Dallasból, aki nagy rutinnal intézte az ügyeit. Ha valaki az útjában állt, akkor az embereivel keresett valamilyen szennyest az illető múltjából. Ha nem találtak ilyet, akkor gyártottak egyet, és csőbe húzták Jockey Ewing ellenfelét.

Szóval, Mr. Tom Porteous! Jobb, ha óvatos lesz a következő időszakban, mert könnyen bajba kerülhet! Jockey kitalált szereplő, de olyan, akiről mintázták, nagyon sok van!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét