Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Megrázó felvételen mutatta meg az ukrán fegyveres erők sajtószolgálata, milyen pusztítást végzett a háború a donyecki területen található Kliscsijivkában. Az oroszok idén január végén foglalták el teljesen a falut, majd az ukrán ellentámadás megkezdése után fokozatosan hódították vissza a települést. A teljes terület végül szeptember 17-én került ismét Kijev kezére.


A hír rövid, de jöjjön a véleményünk:

1, A videón valóban megrázó, döbbenetes képkockákat látni, a felvételt valószínűleg drónnal, esetleg helikopterrel vagy kisrepülővel készítették. A videóban többször, több irányból közelítik meg a települést, amely valóban siralmas állapotban van.

A felvétel szerint Kliscsijivkában nincs egyetlen épen maradt ház sem. A legtöbb épület szó szerint romokban van, néhány komoly felújítás után talán helyreállítható. Ezekből következik, hogy a felvételen élő embert nem látni a faluban. Ez nem csoda, mert nem is lenne hol meghúznia magát. Sajnos, kijelenthetjük, hogy Kliscsijivka nincs többé, ha mégis lesz, akkor az már egy új település lesz a régi helyén.

2, Ezen a felvételen mindenki számára egyértelművé válik, hogy a háború borzalmas dolog. A támadások során rakétatázás, tüzérségi párbajok, légi csapások, páncélos csaták és adott esetben közelharcok váltogatják egymást. Ahová egy tüzérségi lövedék, pláne egy precíziós rakéta becsapódik, ott szó szerint kő kövön nem marad, de csúnya pusztítást tud véghezvinni egy aknavető vagy egy harckocsi is.


Utóbbi esetében elegendő, ha tempósan végigmegy egy kevésbé jó alappal rendelkező úton, és az már is használhatatlanná válik. Pláne nagy a pusztítás, ha egy tank egy másik páncélos elől megpróbál fedezékbe bújni, mert ez esetben szó szerint „bemehet” egy házba anélkül, hogy megsérülne. Ellenben a ház romhalmazzá válik.

3, Éppen az ilyen videók alapján mondjuk, hogy történelmi bűnt követett el Zelenszkij azzal, hogy kiprovokálta a különleges katonai művelet elindítását. Kliscsijivka példája is mutatja, hogy mit tesz a háború egy-egy faluval, várossal, amelyen a front keresztülhalad, de hasonló lehet a helyzet egy a pokoltól távolabb eső településen is, ha ott katonai objektum, fegyvergyár vagy éppen stratégiai létesítmény van. Az ugyanis nagyon könnyen precíziós, nagy hatótávolságú rakéták célpontjává és így áldozatává válhat.


Ezek a lőszerek azonban bármennyire is pontosak, néha tévedhetnek, és célt téveszthetnek. Előfordulhat az is, hogy az elhárító rakéta egy település felett találja el a támadó fegyvert, és akkor az egész maradványai lakott területre hullhatnak. Sőt, az is előfordulhat, hogy az elhárító rakéta célt téveszt, és maga hull egy falura, városra. Sajnos mindegyik variációra volt már példa! A pusztítás minden esetben borzalmas, mert egy háború nem akciófilm, hanem maga a kénköves pokol.

Éppen ezért abba kell hagyni az értelmetlen és az ukránok szemszögéből megnyerhetetlen háborút, hogy minél kevesebb Kliscsijivka legyen! Zelenszkij! Térj végre észhez, és mondj nemet a globalista háttérhatalomnak és mondj igent Ukrajnára, az ukrán népre!


Előző cikkA Nyugat szerint összeomlás fenyegeti az ukrán gazdaságot
Következő cikkA szabadság napja – október 23.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét