Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője felszólította a médiát, hogy ne tereljék el minden figyelmüket Ukrajnáról az izraeli-palesztin konfliktusra – erről az Oroszhírek.hu írt. A politikus az uniós külügyminiszterek luxembourgi találkozója előtt elmondta, hogy Ukrajna „továbbra is harcol”, és kijelentette, hogy Kijev a megbeszélések napirendjén szerepel majd.

– Ne feledkezzünk meg Ukrajnáról – tette hozzá a diplomata. De az újságírókkal folytatott rövid eszmecseréje során ő is elsősorban az Izrael és a Hamász közötti harcokról beszélt, míg az ukrajnai konfliktusról a jelenlévő újságírók egyike sem kérdezte.


E rövid sajtóhír kapcsán is megvan véleményünk:

1, Mindenekelőtt szabad legyen megjegyeznem, hogy az eurokraták nagyon érzékenyek a sajtószabadságra, mindig a média függetlenségének és pártatlanságának fontosságát hangsúlyozzák, legalábbis addig, amíg ez áll érdekükben. Aztán, ha a helyzet úgy hozza, akkor megpróbálják finoman vagy kevésbé diszkréten a nekik fontos irányba terelni a sajtót.

Persze állításuk szerint ők ilyenkor nem nyomást gyakorolnak, vagy beleavatkoznak a média életébe, csak javaslatot tesznek, és segítenek eligazodni az információk rengetegében. Hát persze…


2, De miért is fontos annyira Borrellnek és elvbarátainak, hogy a sajtó ne felejtse el Ukrajnát? Ha ugyanis ez a szolgalelkű politikus Európa érdekeit nézné, akkor azért harcolna, hogy mihamarabb béke legyen Moszkva és Kijev között. S ha ezt sikerülne elérni, akkor meg kellene próbálni visszaszerezni az olcsó orosz energiát, amely lényegében szinte nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Európa versenyképes legyen a világszintű versenyben.

Csak hát Borrell és elvbarátai a globalisták tenyeréből esznek, és így küldetést teljesítenek. S nekik éppen az a feladatuk, hogy az Európai Uniót padlóra tegyék, ehhez viszont létfontosságú az orosz-ukrán háború folytatása.  Na, ezért nem felejtkezhet el a média a háborúról, mert ha sikerül a témát napirenden tartani, akkor a közvélemény is könnyebben tudomásul veszi Ukrajna további támogatását. Márpedig Kijev életben tartása egyre inkább Európa terhe marad.


3, S hogy mikor lesz ennek, Európa elárulásának vége? Hát nem vagyok derülátó. Európa legtöbb, sőt, szinte valamennyi országában szellemileg olyan mélyen van a társadalom, az emberek az elért jólét miatt annyira agymosottak, hogy gondolkodásra és így védekezésre teljességgel képtelenek.

Nem látom azt az erőt, illetve sok országról lévén szó, erőket, amelyek képesek lennének jobb irányba húzni Európa szekerét. A Schulzok, a von der Leyenek, a Macronok, a Borrellek, a Verhofstadtok vagy éppen a Sunakok pedig egytől egyig garanciát jelentenek arra, hogy az Európai Unió zuhanó pályán marad, és az USA vazallusa lesz. Itt tartunk, és egyelőre tovább zuhanunk…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét