Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szemet huny Izrael gázai „háborús bűnei” felett – írta több száz uniós alkalmazott egy levélben, amely az Európai Unió intézményeiben kering. Erről az Irish Times című lap adott hírt, amelyet itthon az Oroszhírek.hu szemlézett. A dokumentumban az áll, hogy az Európai Bizottság „szabad kezet ad a Gázai övezetben elkövetett háborús bűncselekmény felgyorsításának és legitimálásának”.

A beszámolók szerint a levelet az Európai Bizottság és más uniós szervek diplomatái és munkatársai között terjesztették. A levél a Hamász e hónap elején Izrael ellen intézett támadásának elítélésével kezdődik. De ugyanilyen határozottan elítélik a levélírók szerint „az izraeli kormány aránytalan reakcióját a Gázai övezetben rekedt 2,3 millió palesztin civillel szemben, és kettős mércével vádolják von der Leyent”.


A levél szerint a Bizottság elnöke „teljesen figyelmen kívül hagyta Izrael blokádját, amely megakadályozza, hogy víz és üzemanyag jusson el a Gázai övezetbe, miközben megjegyzi, hogy „terrornak” nevezte Oroszország „azonos cselekedetét”. Az Oroszhírek.hu emlékeztetett arra, hogy Moszkva 2022 vége óta csapást mér az ukrajnai áramhálózatokra, azt állítva, hogy azokat az ukrán hadsereg ellátására használják. Moszkva azt is mondta, hogy a csapások megtorlásként történtek az orosz földön elkövetett támadásokért, leginkább a krími híd elleni 2022. októberi robbantásért.

A von der Leyennek címzett levélben az aláírók állítólag azzal érveltek, hogy Ursula feltétel nélkül, az uniós tagállamokkal való konzultáció nélkül támogatta Izraelt. Mások azt javasolták, hogy Brüsszelnek kötelessége lenne befolyását felhasználni az évtizedes konfliktus békés rendezésének szorgalmazására, és követelni az „alapvető emberi jogok és a nemzetközi jog” visszaállítását Palesztinában. Az egyik aláíró diplomata úgy fogalmazott, hogy „zavarba hozta” őket von der Leyen harcias hangneme, és sajnálkozott, hogy feladta „azokat az értékeket, amelyekre az Európai Unió épült”.

– Európaiként nem akarom, hogy a nevemben háborús bűnöket támogassanak – írta egy másik aláíró.


Jöjjön a véleményünk röviden:

1, A legelső és egyben legmeglepőbb körülmény, hogy ebben a beteg, önmagáról és saját jövőjéről lemondó Európában egyáltalán egy ilyen levél megszületett. Nem tudjuk egyelőre, ki indította el, és kik csatlakoztak hozzá, de önmagában a dokumentum megléte hihetetlen. Egyelőre azonban keveset tudunk a levélről, figyelemmel fogjuk kísérni annak történetét.

2, Ami pedig Ursula von der Leyent illeti, az ő viselkedése, magatartása teljesen megdöbbentő, szintén hihetetlen. Az Európai Bizottság elnöke hét gyermek édesanyja, és azt lehetne gondolni, hogy aki – főleg a mai Németországban, ráadásul politikusként – ennyi utódot vállal, és felnevel, annak helyén van a szíve, és szeretettel fordul mások és a világ felé. Ehhez képest az Európai Bizottság elnöke bűnt bűnre halmoz, annyi van a rovásán, hogy azt felsorolni is lehetetlen.

Kedves Ursula!

Anyaként nem érzed, hogy szemét dolog különbséget tenni egy megsérült vagy elhunyt gyermek, nő vagy idős között azért, mert az egyik zsidó, a másik pedig palesztin? Szerinted az izraeli fegyverek okozta sérülések kevésbé fájnak? Undorító a kettős mércéd, a képmutatásod! S ezzel még nem is foglaltunk állást az izraeli-palesztin konfliktusban. Csak azt mondjuk, hogy az ártatlan embernek – pláne egy gyermeknek – nincs nemzetisége, ők semmiről sem tehetnek, és a védelmük alapvető emberi kötelességünk! Mindannyiunké!


3, Persze Ursuláék, az elvtársaik és a mögöttük álló háttéremberek az orosz-ukrán konfliktusban is bőszen alkalmazzák a kettős mércét. Ha valamilyen törvénysértés gyanúja felmerül az oroszokkal szemben, akkor azonnal támadásba lendülnek, anélkül, hogy megbizonyosodnának annak valóságtartalmáról. Bezzeg, ha Ukrajna tesz valamit a helyi kisebbségek, az orosz civilek vagy katonának ellen, akkor hallgatnak.

A logikájuk körülbelül ennyi: ha egy ukrán kórházat ér támadás, akkor az oroszok civilekre lőttek, fordított esetben az ukránok azért vették célba az egészségügyi intézményt, mert ott betegek helyett orosz katonák húzták meg magukat. Izrael és Palesztina viszonyában ugyanez megy. Ennyire telik a nagy liberális Nyugattól. Gusztustalan!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét