– Csak területünk teljes felszabadítását tudjuk elfogadni – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden a Krími Platform prágai parlamenti csúcstalálkozójához intézett videóüzenetében. Az ukrán kezdeményezésű Krími Platform célja Ukrajna területi egysége helyreállításának támogatása.

A prágai parlamenti fórumon, amelynek eseményeiről mások mellett az Index számolt be, több mint negyven ország vesz részt. Magyarországot Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke képviseli. A színészelnök itt arról beszélt, hogy bármennyire súlyosnak és kilátástalannak tűnnek is a körülmények, a nemzet jövőjét minden helyzetben meg kell védenünk.


– Minél több ország támogat minket, annál hamarabb tudjuk visszaverni az orosz agressziót – mondta Volodimir Zelenszkij, hozzátéve, hogy elsősorban fegyverekre és lőszerre van szüksége Ukrajnának, a nemzetközi közösségnek pedig hatékonyabban kell ellenőriznie az Oroszország elleni szankciók betartását.

Na, erről megvan a véleményünk:

1, Kezdjük azzal „derék” színészelnök, hogy ha a nemzet jövőjét nézted volna, akkor el sem kezdődött volna Oroszország különleges katonai művelete. Ha neked és az elvbarátaidnak Ukrajna lett volna a fontos, akkor tiszteletben tartottad volna az országban élő kisebbségeket, és eszedbe sem jutott volna bevezetni a nyelvtörvényt.

Ha Ukrajna érdekeit, jövőjét nézted volna, akkor arra törekedtél volna, hogy békében élj Oroszországgal, rá sem gondoltál volna a NATO-ra, és megőrizted volna a rád bízott állam semlegességét. Mivel azonban te a globalista háttérhatalom érdekeit szolgálod, ezzel szöges ellentétben cselekedtél, és ebből lett a háború.


2, Másrészt, nem igaz az az állítás, hogy minél több ország támogat titeket, annál hamarabb vissza tudjátok verni az orosz agressziót. Az orosz különleges műveletet nem fogjátok megakadályozni, akkor sem, ha a fejetek tetejére álltok.

Ha sok lőszert és fegyvert kaptok a Nyugattól, akkor egy dolgot fogtok tenni, meghosszabbítjátok a már most is brutálisan hosszú háborút, ami még több pusztulással és szenvedéssel jár majd. Ezt tudjátok elérni a nyugati támogatással, nem többet.

3, S hogy milyen lesz így Ukrajna jövője? Hát mindenképpen siralmas, persze, az elsődleges kérdés az: marad-e egyáltalán olyan, hogy Ukrajna, és ha igen, akkor mekkora lesz? A dolgok úgy állnak, hogy az oroszok nemcsak az eddig elcsatolt négy megyére tartanak igényt – bár még azokat sem szerezték meg teljesen –, hanem újabb területekre fenik a fogukat.


Másrészt, bármekkora is lesz Ukrajna, a fél ország romokban hever majd, az ukrán társadalom pedig megtörten foghat majd az újjáépítéshez. S persze ne feledjük el, Ukrajna csak akkor lesz képes elkerülni a gazdasági összeomlást, ha a Nyugat a háború után is kitart majd mellette.

A gond az, hogy már most is egyre kevésbé akar… Ezt érted el a háborúval Zelenszkij, Ukrajna sírásója!


8 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét