Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Oroszország külső adóssága 2023 második negyedévében tovább csökkent, és először csökkent 15 százalék alá – jelentette kedden a RIA Novosztyi az ország központi bankjának adataira hivatkozva, amiről többek között a Portfólió is beszámolt. A jelentés szerint az elmúlt években folyamatosan csökkent ez az érték. Ez 2020-ban 31százalékra, 2021 végére pedig 26,2 százalékra esett vissza.

Tavaly jelentősen, 16,6 százalékra csökkent Oroszország GDP-arányos külföldi adósságállománya, 2023 első negyedévében pedig még alacsonyabb, 15,45 százalék volt. – 2023 második negyedévében az adósságkötelezettségek tovább csökkentek, és összesen 14,96 százalékot értek el – írták. Vagyis 2023. június végére a bruttó külső pénzügyi adósság – mind az állami, mind a vállalati – becsült értéke mintegy 29,9 billió rubel.


Az Orosz Központi Bank az egy főre jutó külső adósságról is közzétett adatokat 2023 második negyedévének eredményei alapján, amelyek szerint az egy főre jutó külső adósság 4 százalékkal 2300 dollárra csökkent. A statisztikák szerint ez a legjobb szint 2006 óta, amikor ez a mutató 2200 dolláron állt.

S hogy mi erről a véleményünk?

1, Nem tudom, hogy ha ezeket az információkat egy átlag nyugati ember elolvassa, akkor mit gondol erről? Persze előfeltétel, hogy a hír el is jusson hozzá, mert nem vagyok benne biztos, hogy egy német, egy svéd vagy éppen egy belga állampolgár ugyanúgy értesül erről, mint mi. De tételezzük fel, hogy a derék Jürgeneknek, Hansoknak, Dagmaroknak és Hannenloréknek módjukban van elolvasni a hírt!

Akkor vajon milyen következtetét vonnak le? Megérte Oroszországot szankcionálni? Megérte leépíteni azért az európai gazdaságot, hogy az oroszok erősödjenek? Nekem a válasz egy egyértelmű nem! S vajon nekik?


2, Ha a nyugati emberek felfognák, hogy mi van a szankciók, az orosz-ukrán háború hátterében, akkor a jövő tavasszal esedékes európai uniós választáson meg kellene buknia az európai elitnek. Csak hát a helyzet az, hogy a hírek szűrten jutnak el a nyugati választópolgárokhoz, az olyan információkat, amelyek alapján rossz gondolataik támadhatnának az európai embereknek, egész egyszerűen elzárják mindenki elől.

S ha mégis rés keletkezik a pajzson, akkor megmagyarázzák az embereknek, hogy mindent rosszul gondolnak! S végső soron a szegény Jürgenek, Hansok, Dagmarok és Hannenlorék ugyan kire is tudnak szavazni?! Lényegében csak olyanokra, akik a globalista háttérhatalom zsebében vannak, akik függetlenek tőlük, azokat lejáratják, levadásszák. Na, ezért nem lesz tavasszal változás.


3, Egy nagy baj van a sok baj között, hogy Magyarország is ennek a beteg Európai Uniónak a tagja, így ha a megvett és/vagy degenerált elit eladja a kontinens jövőjét a globalistáknak – gőzerővel teszik –, az ránk is hatással lesz. A magyar gazdaság ugyanis ezer szállal kötődik a kontinens országaihoz, legfőképpen persze a némethez. Így ha a nyugati államok lejtőre kerülnek, akkor minket is magukkal ránthatnak.

A kérdés, hogy mit lehet tenni? Ebben a kavarodásban egy ilyen kis, a két világ határa közelében levő államnak, mint Magyarország, tartoznia kell valahová, különben felfalják. Az egyetlen megoldás talán az, amit most is teszünk: a Nyugat mellett maradunk, de úgy, hogy a Kelettel is igyekszünk jó kapcsolatot ápolni. Csak ezt addig tehetjük, amíg hagyják!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét