Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár ismét felszólította a NATO-tagállamokat, hogy haladéktalanul növeljék a fegyver- és lőszergyártást. Az indok szerint az Ukrajnának nyújtott katonai segítség jelentősen lecsökkentette a szövetség készleteit – írja a Korrespondent, amiről itthon az Index számolt be. 

Stoltenberg szerint a termelés felpörgetése „Ukrajna szükségleteinek kielégítése és saját védelmünk érdekében” is egyaránt szükséges. Úgy látja, hogy Oroszország újra háborús fegyverként használja majd fel a telet, így a termelés sebessége és mennyisége rendkívül fontos lesz.


Jöjjön a véleményünk:

1, Annyira szeretném tudni, hogy Stoltenberg mit ért ilyenkor „saját védelmünk” alatt! A NATO összes tagállamát? Vagy Európát? Esetleg az USA-t? A helyzet ugyanis úgy áll, hogy én nem érzem veszélyben sem Magyarországot, sem Európát, pláne nem az Egyesült Államokat.

Oroszországnak csak Ukrajnával van elszámolni valója, keleti szomszédunkkal is csak azért, mert Kijev évek óta sanyargatja a nemzeti kisebbségeket, köztük elsősorban az oroszt. Emellett a szomszédos állam vezetése meglebegtette Ukrajna NATO-csatlakozását, amivel felmondaná az ország semleges státuszát.


2, Másrészt, mi lenne, ha nem az lenne a prioritás, hogy Ukrajna szükségleteit kielégítsük? Miért kell nekünk Ukrajnát pénzelni, valamint fegyverrel és lőszerrel ellátni, miközben Kijev nem a saját, hanem a globalista háttérhatalom érdekeiért harcol? Vajon nem az lenne a természetes és fontos, hogy a NATO a saját tagállamai érdekeit nézze?

Úgy tudom, javítsatok ki, ha tévedek, hogy Ukrajna viszont még nem NATO-tagállam. S úgy hiszem, egyhamar nem is lesz az, ha marad egyáltalán Ukrajnából valami…


3, Végül, de messze nem utolsósorban ki finanszírozza meg a NATO-tagállamok további fegyvert- és lőszergyártását, nagyrészt Ukrajna érdekeiért? Ugye, senki nem gondolja komolyan, hogy majd az adófizetők pénzéből még többet áldozunk arra, hogy Ukrajna támogatásával tovább nyújtsuk a háborút, aminek eredményeként még nagyobb lesz a pusztulás a szomszédos államban?!

S persze tennénk ezt úgy, hogy közben a saját jólétünk egy részét is beáldoznánk érte… Kösz Mr. Stoltenberg, ebből nem kérünk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét