Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

A katonai konfliktus ellenére, 2022 februárja óta az ukrán fiatalok mintegy 30 százaléka az „ellenséges” Oroszországba költözött vagy oda küldték őket a szüleik – erre mutatott rá a Global Service és az Euporean Migration Support Bureau több mint 6 ezer ukrán megkérdezésével végzett anonim felmérése, amit itthon a Hírextra.info szemlézett.


Mint írták, az Oroszországba költözők többsége a következő okokra hivatkozik:

– az Oroszországi Föderációba való eljutás legegyszerűbb módja volt a háború és a mozgósítás elkerülésének;

– nincsenek nyelvi akadályok a tanulásban, a munkában, a kommunikációban, ugyanakkor hiányzik náluk az uniós nyelvek ismerete;

– rokonok élnek Oroszországban;

– könnyebb megkapni a tartózkodási engedélyt és az útlevelet;

– jobb gazdaság (a szankciók ellenére), infrastruktúra, oktatás;

– az Oroszországi Föderációban nem csak nehéz (terepen, szervizben stb.) munkát végezhet;

– kisebb az esélye annak, hogy mobilizálódnak és a fronton végezik;

– az élet és a lakbér olcsóbb, mint Lengyelországban, Németországban, kevesebb a bürokrácia;

– alapesetben nincs negatív fogadtatás és üldöztetés, nem úgy, mint azoknál, akik Nyugat-Ukrajnába távoztak.


Ennyit a felmérésről, a véleményem egyértelmű:

Bár a Nyugat, a globalista sajtó minden rosszat igyekszik elhitetni Oroszország kapcsán, de az ukrajnai emberek pontosan tudják, hogy a különleges katonai művelet nem róluk szól. Oroszország azért indította el az Ukrajna elleni beavatkozást, mert keleti szomszédunk vezetése a globalista háttérhatalom bábja lett, már nem most, hanem jóval korábban, közel egy évtizede.

Márpedig Oroszország nagyhatalmi érdekei nem engedték meg, hogy közvetlenül a szomszédjában egy Ukrajna méretű, erejű és fontos nyersanyagokkal rendelkező államra a globalisták rátegyék a kezüket. Az ukrán emberek egy jó része ezzel tisztában van, és pláne azokban nincs ellenérzés, akiknek orosz felmenőik vannak. Ezért mentek sokkal inkább Oroszországba, minthogy maradtak volna Ukrajnában, vagy éppen mentek volna nyugatra.


S hogy mi lesz ennek a következménye?

Ukrajna társadalmilag kilátástalan helyzetben van. Az ország egy jelentős részét elszakítják és magukhoz csatolják az oroszok. Sokan elmenekültek otthonról, milliókról van szó, és egy nagy részük minden bizonnyal akkor sem tér vissza, ha Ukrajna a háború után valamilyen formában megmarad.

Keleti szomszédunk romokban hever, úgy az infrastruktúra, mint a gazdaság, a háborúval összefüggésben pedig százezrek haltak és sebesültek meg. Emiatt kevesebb gyermek is fogan és születik meg, márpedig ha nincsenek utódok, nincs jövő sem. Na, éppen ezért kellene abbahagynia Ukrajnának a háborút, és békét kellene kötnie. Az ukrán nép talán meg is tenné, ha a globalisták által dróton rángatott Zelenszkij-kurzus nem ülne a nyakán.

De ott ül, és ez további pusztulást hoz Ukrajnának!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét