Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Ukrajna stratégiai szempontból el fogja veszíteni a háborút, mert a társadalmunk nem megfelelően látja a kialakult helyzetet – erről az Ukrán Védelmi Erők parancsnoka, Dmitro Kukarcsuk beszélt a Sztrana ukrán hírportál szerint, amit itthon az Index szemlézett. A katonai vezető azt állítja, hogy a háború kezdetén minden ukrán kész volt megvédeni az országot. Akkor sok volt az önkéntes, de miután az orosz csapatok kivonultak Kijev közeléből, a helyzet megváltozott.

– Ezután a médiában olyan hírek kezdtek el terjedni, hogy az orosz hadsereg gyenge. Egy-két héten belül, maximum egy hónap múlva győzünk. Ezzel pedig összedőlt az emberek valóságról alkotott képe. A várt siker nem jött, a háború pedig egyre nehezebbé vált – idézi a lap a parancsnokot. Szerint az oroszok napról napra erősebbek. Hozzátette: ezért veszítünk, az orosz társadalom sokkal naprakészebb a háborús helyzetről, mint mi.


Jöhet hát a véleményünk:

1, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre egyre inkább rájár a rúd, nem kicsit, nagyon. Nem elég, hogy a közel-keleti konfliktus miatt a Nyugat figyelme mind jobban a zsidó államra vetül, és lassan elfelejtkeznek Ukrajnáról, most még otthon is elkezdenek a vélt igazságról írni. S ez új jelenség. Amióta ugyanis tavaly februárban Oroszország elindította a különleges katonai műveletet, az ukrán és nyugati sajtó szinte csak a jóhírekkel volt tele.

Leginkább csak arról írtak, hogy az ukrán haderő hősiesen harcol. Mindent elsöprő offenzívákat készít elő, miközben az orosz hadsereget igyekeztek alacsony morálú, gyáva gyülevészhadnak lefesteni. A gond azonban az, hogy bár egy jól működő sajtó tényleg jól jön a sikerhez, de önmagában a médiával nem lehet csatákat nyerni. A győzelmet előbb-utóbb mégiscsak rendre az erősebb hadsereg szerzi meg, és nem az, amelyiket erősebbnek állítanak be a nyugati sajtóban.


2, Dmitro Kukarcsuk egy dologban biztosan téved. A háborút nem azért nyeri meg Moszkva, mert az orosz társadalom sokkal naprakészebb a háborús helyzetről, mint az ukrán, ami egyébként lehet igaz.

A különleges katonai művelet azért lehet sikeres, és azért van komolyabb társadalmi támogatottsága Oroszországban, mint Ukrajnában, mert Moszkva magáért, a nagyhatalmi érdekeiért küzd, míg a Zelenszkij-kurzus a globalista háttérhatalom miatt tartja háborúban az ukrán hadsereget. S ezt az ukrán társadalom is egyre inkább érzi, legfeljebb (még) nem mer fellépni a nyakán ülő vezetéssel szemben.


3, Van még egy dolog, amit az ukránok érezhetnek. Mégpedig az, hogy az orosz hadsereg nem ellenük harcolnak, hanem a Zelenszkij-kurzus ellen. Egy ismerősöm mesélte, hogy az ukránok a jelenlevő orosz légierő ellenére viszonylagos nyugalomban utaznak a vonaton vagy más tömegközlekedési eszközökön. Ez hihetetlennek tűnik, de ők azt mondják: tudják, hogy nem fogják őket lebombázni, mert az oroszok civil célpontokat nem támadnak. Na, ez is közrejátszik abban, hogy az ukránokban nincs Moszkva ellen durva ellenségkép.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét