Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Az európaiak az orosz-ukrán háború lezárását várják el vezetőiktől, nem annak finanszírozását. Ez olvasható a Századvég Alapítvány 28 uniós tagországra kiterjedő közvélemény-kutatásában, amelynek megállapításait az MTI adta hírül. Közleményük szerint az úgynevezett Európa Projekt kutatásban április 26. és június 22. között 30 ezer véletlenszerűen kiválasztott, felnőtt korú embert kérdeztek meg.

Felidézték, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke „megingathatatlan támogatásáról biztosította” Ukrajnát, és – az eddig folyósított 83 milliárd eurón felül – javaslatot tett egy új, 50 milliárd eurós támogatási csomag létrehozására is.


– Az összeget az uniós tagállamoknak kellene befizetniük, és abból – a tervek szerint – az Európai Unió 2027-ig finanszírozná Ukrajna kiadásait – tették hozzá. Mint fogalmaztak, a csomag hátterében álló brüsszeli stratégia szerint egészen addig támogatni kell az ukrán felet, amíg az le nem győzi Oroszországot. – Ahogyan azt azonban a bizottsági javaslat időhorizontja is mutatja, az elképzelés a háború elhúzódásához vezetne, ráadásul annak realitása erősen megkérdőjelezhető – fűzték hozzá.

A Századvég kutatásának eredményei alapján mindössze az uniós polgárok ötöde ért egyet a brüsszeli elképzeléssel, 72 százalékuk inkább annak alternatíváját választaná: tárgyalóasztalhoz ültetné a feleket és azonnal véget vetne a háborúnak.


Az egyetlen tagállam, amelyben a lakosság relatív többsége (49 százaléka) egyetért a bizottság stratégiájával: Észtország. – A háború azonnali lezárására vonatkozó álláspontnak minden más uniós országban abszolút többsége van, és az arány 20 tagállamban eléri a kétharmadot; a leginkább békepárti országok: Magyarország (89 százalék), Görögország (87 százalék), Málta (86 százalék), Ciprus és Szlovénia (85-85 százalék) – írták.

A kutatás eredményei alapján a békepárti álláspontnak önmagában még nagyobb, 75 százalékos társadalmi támogatottsága van az Európai Unióban, és valamennyi tagállamban meghaladja az abszolút többséget.

– Az országok relatív pozíciója az első kérdésnél tapasztalthoz hasonló: a békepárti tábor Észtországban és Finnországban a legkisebb (56-56 százalék), míg Cipruson (90 százalék), Görögországban (88 százalék) Magyarországon (88 százalék), Máltán (84 százalék) és Szlovákiában (84 százalék) a legnagyobb – közölte a Századvég Alapítvány.


A véleményünk rövid lesz:

S hogy mit lehet ehhez hozzáfűzni, hiszen a tények önmagukért beszélnek? Hát talán annyit, hogy ha az Európai Unió vezetése a kontinensen élők érdekeit nézné, akkor visszavonná az Oroszország elleni szankciókat, és tárgyalóasztalhoz ültetné Moszkvát és Kijevet.

Látszik, hogy az európai emberek békét szeretnének, és nem akarják a háború folytatását. Részben azért, mert a háború eleve csak pusztítást hoz, másrészt azért is, mert a fegyveres konfliktust Ukrajna és a mögötte álló Nyugat nem tudja megnyerni, így a vérontás nemcsak embertelen, de teljesen felesleges és elképesztően drága is.

Egyetlen probléma van: nagyon sok európai országban szinten minden erősebb pártot behálóztak már a globalisták, aki pedig körön kívül van, azt ellehetetlenítik. Nagyon nehéz az európai embereknek normális pártra szavazni, főleg, hogy a legtöbb választó évtizedek alatt olyan agymosáson ment keresztül, ami meggátolja a tisztánlátást. Így a helyzet minimum katasztrofálisan nehéz, de talán lehetetlen is. De, ahogy mondani szokás, a remény hal meg utoljára!


Előző cikkKomoly kihívója akadhat Volodimir Zelenszkij elnöknek
Következő cikkAmerika szerint Putyin ideje lejárt, új vezetőre van szükség

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét