Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter óva intett attól, hogy Ukrajna békemegállapodásra törekedjen Oroszországgal. Szerinte a békemegállapodás Oroszország számára csak „időt ad az újrafegyverkezésre”. A miniszter úgy véli, hogy a nyugati országok veszélyesen közel vannak ahhoz, hogy elszalasszák annak a lehetőségét, hogy véget vessenek a Kreml évszázados birodalmi agressziójának, és egyúttal biztosítsák több kontinens jövőjét.

– Gyermekeink átkozni fognak minket a lövészárkokban, amelyeket mi ásunk nekik – összegezte Landsbergis az Unian ukrán hírügynökség szerint.


Rövid a hír, jöhet a véleményünk:

1)

Amint ezt a hírt elolvastam, rögvest megpróbáltam feltérképezni, ki is ez a Gabrielius Landsbergis. Ki akartam deríteni, hogy ez a derék litván politikus szívott, ivott valamit, mielőtt ilyen zagyvaságokat hordott össze, vagy agymosott, akit Nyugatról irányítanak? Miután káros szenvedélyekről nem olvastam vele kapcsolatban, marad a nyugati behatás, a globalista háttérhatalomnak való behódolás.

Ami biztos, a derék litván külügyminiszter 2007 és 2011 között dolgozott a Belga Királyságban és a Luxemburgi Nagyhercegségben működő litván nagykövetségen, ennél aligha kell liberálisabb, globalistább környezet. Később, 2014 és 2016 között az Európai Parlament képviselője volt, dolgozott a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságban és a Biztonsági és Védelmi Albizottságban. Azt hiszem, ezekben az években moshatták ki az agyát.


S lás csodát! Landsbergis a 2016 és 2020 közöti litván parlament öt leggazdagabb tagja között volt, elsősorban felesége magániskolai és óvodai láncának köszönhetően, amelyet részben állami forrásból finanszíroznak… Mindent értek. Személye egyébként felmerült egy 2021-es botrányos ügy kapcsán is, de a kormányból nem kellett távoznia.

2)

S hogy miért mondom, hogy Landsbergis agymosott? Hát azért, mert ez a mondat: „a nyugati országok veszélyesen közel vannak ahhoz, hogy elszalasszák annak a lehetőségét, hogy véget vessenek a Kreml évszázados birodalmi agressziójának, és egyúttal biztosítsák több kontinens jövőjét” egy ökörség.

A Nyugat Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének megindulása óta vért izzadva próbálja elhitetni, hogy Moszkvának nemcsak a Zelenszkij-kurzussal van elszámolni valója, hanem le akarja rohanni Európát. Ez azonban egy hatalmas baromság, Oroszország ugyanis sohasem támadna meg egy NATO-országot.


Sőt, a helyzet jelenleg az, hogy egy sor NATO-ország pénzeli és fegyverzi Kijevet Moszkva ellen, és egy csomó olyan nyugati zsoldos harcol Ukrajna mellett, akik korábban valamely NATO-állam hadseregén szolgáltak. Akkor hogy is van ez Landsbergis?

3)

S végül ejtsünk pár szót arról a hajmeresztő mondatról is, hogy „Gabrielius Landsbergis óva intett attól, hogy Ukrajna békemegállapodásra törekedjen Oroszországgal, mert szerinte az Oroszország számára csak időt ad az újrafegyverkezésre.” Nos, kedves Gabrielius. Két lehetőség van, béke vagy háború lesz.


Ha ön szerint nincs szükség a békemegállapodásra, sőt, egyenesen kerülendőnek tartja azt, akkor a további öldöklés, vérontás, pusztítás mellett foglal állást. Na, köszi Gabrielius, a háború folytatásából nem kérünk. Másrészt, kedves Gabrielius! Szerinted egy békemegállapodás csak Oroszország számára adna időt az újrafegyverkezésre, a Nyugatnak nem?

Apropó idő! Ma már tudjuk, a minszki megállapodásba Ukrajna és a Nyugat csak azért ment bele, hogy időt nyerjen az Oroszországgal szembeni összecsapáshoz, az arra való felkészüléshez. A minszki megállapodásban foglaltakat hosszú távon eszük ágában sem volt betartani! Mindig a képmutatás…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét