Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján. November 3-án egy orosz rakétatámadás következtében életét vesztette a munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandár több mint húsz katonája. Sokan pedig megsebesültek a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében Ezt Viktor Mikita, a megyei katonai közigazgatási hivatal elnöke jelentette be hivatalos közösségi oldalain.

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter egyébként vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázása céljából.

A ma kezdődő gyásznapokon a megye valamennyi intézményében félárbocra eresztik az állami lobogókat, minden reggel 9 órakor egyperces néma csenddel adóznak az elhunytak emlékének, a templomokban pedig istentiszteleteket tartanak.


Ennyi a hír, jöhet a véleményünk:

(Mielőtt bármit írok, szeretném őszinte részvétemet kifejezni az elhunyt katonák családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felépülést kívánok, távol a fronttól!)

1)

A tragédia miatt azonnal összeszorult a szívem. S noha a Bekezdések éppen azért jött létre, hogy az ilyen eseményekről elmondjuk a véleményünket, ezt most nagyon nehéz szívvel teszem meg. Nehéz szívvel, mert az elhunyt katonák olyan fiatalemberek voltak, akik előtt ott lehetett volna az egész élet, ha nem a Zelenszkij-kurzus vezette Ukrajnában látják meg a napvilágot.

De nem volt szerencséjük, úgy alakult, hogy ukránnak születtek, és így mehettek az orosz-ukrán háború poklába, most már tudjuk, meghalni. Hatalmas tragédia ez! Bárkinek a halála nagy veszteség, de különösen így van ez akkor, ha fiatal katonákról van szó, akik a globalista háttérhatalom mérhetetlen profitéhség újabb áldozatai lettek.


Furcsa ez, mert egészen biztos, hogy nap, mint nap százak halnak meg a fronton, de mivel csak a statisztikákban szerepelnek, nem fogjuk fel a veszteségeket igazán. Most viszont, mivel tudjuk, hogy a munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandár az érintett alakulat, látjuk a képeket, a videót, minden annyira valóság lett. Nem találok szavakat…

2)

Nekünk, magyaroknak azonban nemcsak egy ukrán egységről van szó, hanem egy olyan dandárról, amelyben lehetnek – és bizonyára vannak is – kárpátaljai magyar katonák is, sajnos valószínű, hogy a halottak között is vannak határon túli testvéreink. Az ő haláluk kiváltképp értelmetlen, mert az ukránok sem Ukrajnáért, hanem Zelenszkijékért és a mögöttük álló globalista háttérhatalom érdekeiért harcolnak, és adott esetben halnak meg. De legalább a látszatra Ukrajna és Oroszország között zajló háborúban vesznek részt ukránként, míg a magyaroknak ehhez a testvérkonfliktushoz tényleg semmi közük. Mégis meghalnak, teljességgel értelmetlenül…


3)

S akkor itt érkezünk el ahhoz a pillanathoz, hogy megjegyezzük: egy olyan ember, akinek csak egy kicsit működik a lelke, aligha viselne el ennyi terhet. Ebből következik, hogy Zelenszkij elnöknek és bandájának nem lehet lelke. A színészelnök és köre pontosan tudja, hogy a háború nem Ukrajnáért folyik, hanem a Nyugat érdekeiért, és azért, hogy még több profitot zsebeljenek be.

Azért halnak meg ukrán és orosz katonák tíz-, akár százezrei, mert egy szűk kör képtelen kordában tartani a profitéhségét, tönkre akarja tenni Oroszországot, Európát, hogy uralkodhasson a világon. Ezt Zelenszkij is tudja, mégis hagyja, hogy a mostani tragédiához hasonló szörnyűségek nap, mint nap megtörténjenek, és tömegével haljanak meg ukrán férfiak a semmiért. Ahhoz, hogy egy ilyen helyzetben valaki működni tudjon, a lélek akadály…

S mivel Zelenszkij a háborúban, több mint másfél éve délcegen páváskodik az elnöki székben, nyugodtan kijelenthetjük: ha Volodimirnek volt is lelke, már régen eladta az ördögnek! Imádkozzunk Ukrajnáért, a kárpátaljai magyar testvéreinkért és kiváltképp az elhunyt katonákért és családjaikért!


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét