Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Kössétek be biztonsági öveiteket, igyatok egy sört, egy felest, egy pohár bort vagy egy citromfű teát (utóbbi is nyugtat), mert olyanról írunk, ami egészen biztosan felnyomja a vérnyomásotokat! No, ha elvégeztétek a szükséges óvintézkedéseket, akkor kezdjük! Történt ugyanis, hogy a derék Index úgy döntött: kiszolgálja egy kicsit a globalista háttérhatalmat, vagy egész egyszerűen csak próbál kattintás-vadász témával előrukkolni, amivel magához vonzza az olvasókat.


Már a cikk címe is sokat sejtet, ezzel próbálták eladni az okoskodást, hogy „Olvasóink szerint az orvosok miatt torzult el Putyin arca”. Úgy kezdték a cikket, hogy Ukrajna belügyminiszter-helyettese, Anton Herascsenko csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnökről posztolt a közösségi oldalán. A figura azt írta, előkerült egy friss felvétel, de nem érti, mi történhetett az államfő arcával.

– A felvételen jól látszik, hogy Putyin arca kissé meg van duzzadva, ami azonnal beindította a kommentelők fantáziáját: volt, aki szerint nem jó szögből készült a videó, volt, aki szerint más áll a háttérben – magyarázta az Index. Mellesleg jegyezzük meg, milyen érdekes, hogy éppen egy ukrán politikus írta ezt. Mert vajon mit írt volna? Hogy Putyin száz évig fog élni? Nyilván nem.


Mindenesetre ezen a ponton az Index úgy érezte, meg kell kérdeznie az olvasóikat, hogy mit gondolnak, mi állhat a változás hátterében. Az olvasók közül 5783-an arra jutottak, hogy kozmetikai beavatkozást végeztek el az orosz vezetőn.

– 3410-en viszont amondók, hogy Putyin testdublőre ült a kamera elé, 2325-en pedig úgy gondolták, hogy szokatlan szögből készült a felvétel – tették hozzá. Ami a lényeg, a cím arra utal, mintha az orosz elnök beteg lenne, miközben a szavazók szerint Vlagyimir Putyin plasztikai műtéten eshetett át.

Nem tudom, meddig lehet még arról írni, arra célozgatni, hogy az orosz elnök beteg, haldoklik, és talán már nem is él. A kézenfekvő válasz az, hogy ezt addig lehet megtenni, amíg Vlagyimir Putyin ideát van. Sokkal valószínűbb azonban, hogy addig keltik az orosz elnök halálhírét, addig írnak sanyarú állapotáról, amíg tart az orosz-ukrán háború.


Mert nyilvánvalóan nem véletlenül tárják a gyenge, beteg, halálán levő orosz elnök képét a világ közvéleménye elé. Talán azt remélik ettől, hogy a nyugati közvélemény szívesebben asszisztál Ukrajna segélyezéséhez és további fegyverzéséhez, ha úgy érzi: Putyinnak nem sok van hátra, és Oroszország hamarosan erős vezető nélkül marad.

A dolog viszont úgy áll, hogy Putyin ügyet sem vet a róla megjelenő negatív hírekre, és teszi a dolgát. S ez így megy körülbelül másfél éve, a „haldokló” Putyin viszont a különleges katonai művelet elindítása óta (is) kemény kézzel vezeti Oroszországot. Az elmúlt néhány napban is „csak” Kazahsztánba és Rosztovba látogatott, utóbbi városban a különleges katonai művelet helyzetét és a hadsereg új beszerzéseit tekintette meg. Nem is olyan rossz egy halálán levő politikustól…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét