Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Andrej Klincevics, a katonai és politikai konfliktusok tanulmányozásával foglalkozó központ vezetője szerint jelenleg nagyon valószínűtlen egy katonai puccs Ukrajnában, mivel szerinte Volodimir Zelenszkij egy „elnyomó apparátust” hozott létre, beleértve az SZBU különleges szolgálatait és a fő hírszerzési igazgatóságot.


Továbbá úgy véli, számos nacionalista zászlóalj is az egységes központ érdekében tevékenykedik – írja az mk.ru, ami itthon az Index.hu szemlézett. Úgy fogalmazott, ezért folytatódnak a gyilkosságok, és a likvidálások a leendő zavargások vezetői körül. – Zelenszkij továbbra is jeleket fog küldeni, ahogyan ez történt a Csasztjakov őrnagy elleni bombatámadással is – tette hozzá Klincevics.

Andrej Koszkin tartalékos ezredes, katonai szakértő, a Plehanov orosz gazdasági egyetem tanszékvezetője úgy véli, hogy Zelenszkij helyzete most meglehetősen nehéz, szerinte az ukrán elnök mindent megtesz, hogy megőrizze az egyensúlyt. – De minden megváltozhat. Méghozzá gyorsan – emelte ki. Úgy véli, haa Zelenszkij nem kap támogatást, Ukrajnának nem lesz elég pénze arra, hogy kifizesse az alkalmazottak, a fronton harcoló katonák és a rendfenntartók bérét, és valóban lázadások kezdődhetnek az országban. – Ez fegyveres lázadáshoz is vezethet – mondta a szakértő.


Andrej Koszkin azt is állította, hogy Zelenszkijt a brit különleges erők őrzik a volt SAS-harcosok közül.  – Gyakorlatilag túszként tartják őt fogva. Zelenszkij művész, az elnök szerepére vették fel, amit el is játszott – tette hozzá Koszkin. Arra a kérdésre, hogy lehetséges-e egy katonai puccs Ukrajnában, azt válaszolta, hogy a katonai puccshoz egy juntának kell hatalomra kerülnie, ahogy ez Latin-Amerikában, Afrikában, Ázsiában történik.

Jöjjön hát a véleményünk:

Jelenleg megmondhatatlan, hogy pontosan mi jár a fejében Zelenszkij közvetlen környezetének, mint ahogy azt is csak sejtjük, elejtett hírmorzsákból gondoljuk, hogy Zaluzsnij főparancsnok és a hadsereg vezetése nem eszik manapság a színészelnök tenyeréből. Egyet viszont biztosan tudunk, Zelenszkij addig nagy legény, amíg a hadsereg nem fordul ellene.


Először is azért, mert ha ez megtörténik, akkor az oroszok úgy elsöprik az ukrán védelmet, mint a huzat. Másrészt, a harcedzett, front tapasztalatokat szerzett erők pillanatok alatt felszámolnák az ukrán elnököt védő csapatokat, és úgy hiszem, a SAS-ok is villámgyorsan ázott verebekké szelídülnének. Érdemes továbbra is figyelni az apró jeleket, azokból sok minden kiderül. Ha pedig lázadás indul, azt lehetetlen lesz eltitkolni, annak gyorsan híre megy…


Előző cikkNem legenda: a spanyolok segíteni akartak ’56-ban, de az USA vétót emelt
Következő cikkKi nem találjátok, most éppen mit terjesztenek Putyinról!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét