Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Egy magas rangú ukrán katonatiszt, akinek szoros kapcsolatai vannak az ország hírszerző szolgálataival, központi szerepet játszott az Északi Áramlat földgázvezeték tavalyi felrobbantásában. Erről a The Washington Post számolt be ukrajnai és más európai tisztviselőkre hivatkozva, akik ismerik a művelet részleteit.

A lap szerint Roman Cservinszkij, egy kitüntetett 48 éves ezredes, aki az ukrán különleges műveleti erőknél szolgált, volt az Északi Áramlat-művelet koordinátora. A tiszt szerepe az eddigi legközvetlenebb bizonyítékot szolgáltatja arra, hogy Ukrajna katonai és biztonsági vezetése részt vett a szabotázsakcióban.


Cservinszkij egy hatfős csapatot irányított, amely hamis személyazonosság alatt bérelt egy hajót, és mélytengeri búvárfelszereléssel robbanótölteteket helyezett el a gázvezetékeken.

Mint írták, 2022. szeptember 26-án három robbanás hatalmas szivárgást okozott az Északi Áramlat 1 és 2 vezetékeken, amelyek Oroszországból Németországba vezetnek a Balti-tenger alatt. A támadás következtében a tél közeledtével a hálózat négy gázvezetékéből csak egy maradt sértetlen.


S hogy mi erről a véleményünk?

A Washington Post nagyon fontos oknyomozó munkát folytat ebben az ügyben. Bár nem tudhatjuk, hogy a történetből mennyi az, amit esetleg készen kaptak valamelyik nyugati titkosszolgálattól. De ez most mindegy is.

A cikk szemérmesen a szabotázsakció kifejezést használja, pedig ami az Északi Áramlattal történt, az egészen konkrétan az európai kritikus infrastruktúra ellen intézett terrortámadás volt. Az akció közvetlenül Orosz- és Németország, közvetve pedig az egész uniót sújtotta. Felhajtotta az energiaárakat, ökológiai károkat okozott stb.


Szóval, terrorizmus.

1) Adódik a kérdés: Minek kell még történnie, hogy Berlin vagy akár Brüsszel azt mondja: terroristákkal nem tárgyalunk, és befagyassza az Ukrajnának nyújtott segélyeket, legalább addig, amíg az egész Zelenszkij-kurzus el nem takarodik?

2) Azért ne takarodjanak túl messzire, merthogy ezért a műveletért egy sor politikusnak, katonai és titkosszolgálati vezetőnek kéne a hágai törvényszék elé állnia. Ehhez persze nemzetközi elfogatóparancsot kéne kiadni ellenük. Ahhoz pedig az kellene, hogy az EU-nak valóban számítson a jogállamiság és a kettősmérce tilalma. Sajnos nem számít.

3) S ha már a terrorizmuson „rugózunk”, érdemes megemlíteni azt is, hogy minden civilizált ország jogrendszere tiltja nem csak a kritikus civil infrastruktúra, de például az újságírók „levadászását” is.


Ehhez képest Ukrajna felrobbanthatja az Északi Áramlatot, lőheti a zaporozsjei erőművet (amit nyilván nem akar megsemmisíteni, csak a megsemmisülés lehetőségével riogatni, de a tényállás szempontjából ennek nincs jelentősége). Továbbá az ügynökei mások életét sem kímélve merényleteket hajthatnak végre Moszkvában és Szentpéterváron. Megint csak adódik a kérdés: ha a frontról gyerekeket a biztonságos hátországba vinni háborús bűn, ezek miért nem azok? Pontosabban: ezek is azok, de ezek miért nem számítanak?

“Miért nem bíznak bennünk?”

A Nyugat vezetői általában értetlenül állnak az előtt, hogy a „harmadik világban” brutálisan megrogyott a tekintélyük. „Miért nem bíznak bennünk? Mi képviseljük az egyenlőséget, a szabadságot, és a jog uralmát” – ismételgetik a nigeri puccs, a szaúdi-iráni közeledés vagy éppen a BRICS bővítése kapcsán.

Lehet, hogy Berlin, Párizs, London vagy Washington ezt el is hiszi magáról, de a világ közvéleménye már régen nem. Afrikából, Ázsiából és Dél-Amerikából tisztán látszik, hogy a globalista hatalom valójában lop, csal, és hazudik. Ha az érdekei úgy kívánják, az egyik oldalon támogatja a terrorizmust, a másik oldalra pedig (lsd. pl. Irak) akkor is lesújt a terrorizmus elleni harc jegyében, ha az történetesen nem követett el semmit.


A Nyugatot mozgató erőket ugyanis valójában egyetlen érték mozgatja: a pénz. És ha egyszer kihátrálnak Kijev mögül, az is azért lesz, mert Zelenszkijék elbuknak a soron következő költség-haszon elemzésen. Mert lesz egy pont, ahol az ukrán rezsim fenntartása már többe fog kerülni annál, mint amit a háborún nyerni lehet.

Ez az Északi Áramlat elleni terrorista akció szomorú tanulsága.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét