Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ próbáljunk adni, vissza kell ugranunk 2022. február 24-re és környékére. Minderre azért van szükség, mert a háború elején az oroszok egészen másképpen álltak Volodomir Zelenszkij elnök személyéhez és általában az ukrán vezetéshez, mint később és pláne most.


Tudjuk, hogy nem sokkal a különleges katonai művelet megindulása után tárgyaltak is az oroszok és az ukránok a békéről. A kiszivárgott hírek szerint meg is lehetett volna az egyezség a felek között, csak a globalisták közölték Zelenszkijékkel, hogy nem szabad békét kötni az oroszokkal. Ezen a ponton Ukrajna és Zelenszkij elnök sorsa is megpecsételődött.

A felek azóta sem ültek tárgyalóasztalhoz, a háború pedig folytatódott, és mind nagyobb méreteket öltött. Mostanra Ukrajna felbecsülhetetlen kárt szenvedett, a fél ország romokban van, milliók menekültek külföldre. A halottak és sebesültek száma mindkét oldalon minimum tíz-, de akár százezrekben mérhető.


Ráadásul Ukrajna nemcsak a harctéren vette fel a kesztyűt az oroszokkal, a színészelnök a szájával sem bírt, és gyakorta odaszólt Putyinnak és az orosz vezetésnek. Mondanom sem kell, mostanra Zelenszkij teljes mértékben kihúzta a gyufát az oroszoknál, és aligha hiszem, hogy vele tárgyalóasztalhoz ülnek valaha.

S mi jöhet ezután? Zelenszkij elnöknek nem túlságosan sok jó…

1)

Tegyük fel, hogy az ukránok győzn(én)ek a háborúban. Erre lényegében semennyi esélyt nem látok, és ha mégis bekövetkezne, hogy az oroszok elkezdenének kiszorulni Ukrajnából, attól tartok, Moszkvában drasztikus lépésre szánnák el magukat. Nem szeretném, ha ez megtörténne.


2)

Ha az oroszok győznek a háborúban, akkor Zelenszkij elnöknek értelemszerűen mennie kellene Ukrajnából, legalábbis abból, ami marad belőle. Lehet, hogy az USA befogadná a „mórt”, de az is lehet, hogy megszabadulnának tőle. Esetleg az oroszok keresnék fel a tengerentúlon, és pontot tennének a Zelenszkij-akta végére.


3)

Ha a háború elhúzódik, és tovább növekednek a veszteségek, szaporodnak a kényszersorozások, akkor lehet, hogy az ukrán társadalom és/vagy a hadsereg fordul Zelenszkij ellen. Sokáig képes egy nép félelemben élni, és engedelmeskedni a hatalomnak, de lehet egy pont, ahol szembeszállnak a zsarnokkal. S ez a pont pillanatok alatt képes elérkezni. S ha eljön a perc, amikor a felhúzott rugó kipattan, akkor Zelenszkij elnöknek vége.

A véleményem tehát a következő. Azzal, hogy a háború elején Zelenszkij nem egyezett meg az oroszokkal, aláírta a „halálos ítéletét”. Bármi történik, neki mennie kell majd, és nem csodálkoznék rajta, ha a megbízói vagy az oroszok „elszámoltatnák” a színészelnököt. Zelenszkij addig van viszonylagos biztonságban, amíg tart a háború, és ameddig az ukrán nép képes tűrni. Ha a helyzet megváltozik, akkor a színészelnöknek befejeződik a szerep, és legördülő függöny örökre betakarja…

Nem véletlen, hogy hallani sem akar a háború befejezéséről!


Előző cikkVajon mit érnek el az ukránok a kényszersorozással?
Következő cikkVajon mivel fogja megzsarolni most az USA a magyar kormányt?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét