Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Katonák és rendőrök péntekről szombatra virradó éjszaka közös akció során erőszakkal mozgósítottak hadköteles férfiakat Ungvár egyik hostelében, közöttük egy buszsofőrt is, aki Vinnicjából szállított gyerekeket a korosztályos Taekwondo országos bajnokságra – adta hírül az MTI.


A hírt Vitalij Pavlovszkij vinnicjai újságíró tette közzé közösségi oldalán, majd több országos hírügynökség és jelentős hírportál is közölte az információt. Pavlovszkij értesülései szerint a buszsofőr az ungvári Monada hostelben szállt meg, ahová november 11-én, szombaton éjjel 1 óra 30 perc körül rendőrök és katonák hatoltak be, igazoltatták az ott tartózkodó férfiakat, majd a hadköteleseket elhurcolták.

Az újságíró azt is közölte, hogy tiltakozása és magyarázata ellenére a buszsofőrt is magukkal vitték, a telefonját elvették, így senkit sem tudott értesíteni a történtekről. Másnap a vinnicjai csapat taxival jutott el a sportcsarnokba. A személyszállító vállalkozás egy cseresofőr segítségével szeretné hazavinni a gyerekeket az Ungváron rekedt busszal.


Máshol azt olvastam, hogy a buszsofőrt a busz kulcsaival együtt vitték el, azokért külön el kellett menni. A kárpátaljai és a vinnicjai megyei hadkiegészítő parancsnokságon egyaránt azt a választ adták a hromadske.ua portál megkeresésére, hogy nem tudnak a buszsofőr azonnali kényszermozgósításáról.

Jöjjön a véleményünk:

1)

Nem tudom, mennyi a harcértéke egy olyan katonának, akit ilyen szinten erőszakos kényszersorozással visznek el!? Valószínűleg, ha egy ilyen férfit elhurcolnak, és minden bizonnyal gyenge kiképzés után be is vetik, akkor két dolog történhet. Az illető a frontszolgálat első napjaiban súlyosan megsebesül vagy meghal, mert értelemszerűen jóval kevésbé tudja magát megvédeni, mint egy jól kiképzett veterán.


A másik eshetőség, hogy az újonc az első adandó alkalommal megadja magát az oroszoknak, akik amúgy minden létező eszközzel erre szólítják fel az ukrán katonákat. S mivel nincsenek arról hírek, hogy az oroszok rosszul bánnának az átlag ukrán hadifoglyokkal, a kockázatot egyedül a „baráti tűz” jelentheti…

2)

Nem tudom, az ukrán társadalom, elsősorban az édesanyák és feleségek meddig tűrik még, hogy a férfiakat egy olyan értelmetlen véres háborúba hurcolják, amihez semmi közük. A legtöbb ukrán bizonyára pontosan tudja, hogy ez a konfliktus nem róluk szól. Az ukrán hadsereg nem az államot védi, hanem a globalista háttérhatalom érdekeiért szenved másfél éve a fronton, és a katonák százezrei halnak és sebesülnek meg egy szűk réteg profitéhségéért.


3)

S végül nagy kérdés, hogy Zelenszkij, az ukrán vezetés és főparancsnokság tagjai hogyan néznek azután tükörbe, hogy elrendelték ezeket az embertelen kényszersorozásokat? Hogyan tudják azt feldolgozni, hogy idegen erők érdekeiért, akik szemében az ukránok feláldozhatóak, tíz- és százezrével dobják oda meghalni a férfiakat? Vajon ezen habkönnyen, rémálmok nélkül túl tudnak menni?

Én magam képtelen lennék erre! Képtelen lennék hazugságokra hivatkozva a globalisták érdekeiért ennyi ártatlan embert mészárszékre küldeni. Zelenszkijék megteszik. Kérdés, meddig hagyják nekik!?


Előző cikkZelenszkij Donald Trumpnál könyörögne támogatásért
Következő cikkMegúszhatja-e Volodimir Zelenszkij elnök az elszámoltatást?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét