Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Ukrajna magához ragadta a kezdeményezést Oroszországtól a Fekete-tengeren, és visszavonulásra kényszerítette az orosz haditengerészeti flottát a tenger keleti részén – adta hírül a The Guardian, amiről itthon az Index számolt be.


– Szeretném megjegyezni, hogy most már − a mi akcióink egyik fő eredményeként − Oroszország nem tudja a Fekete-tengert ugródeszkaként használni a világ más régióinak destabilizálására − írta az ukrán elnök a Telegramon.

Rövid a hír, de azért van véleményünk róla:

Kezdjük a végéről, bár az ukránok – a nyugati főnökeikkel és kiszolgálóikkal együtt – a háború elejétől kezdve igyekeznek elhitetni a világ közvéleményével, hogy Putyin neki akar rontani Európának, és ha egyszer átlép Ukrajnán, meg sem áll Berlinig, mindenki tudja, hogy ez nem igaz.


Úgy gondolom, Oroszországnak nincsenek ilyen jellegű szándékai, és biztos vagyok benne, hogy elegendő ereje sem lenne egy ilyen nagy horderejű művelethez. Vagyis kedves színészelnök, az állítás, amely szerint „Oroszország nem tudja a Fekete-tengert ugródeszkaként használni a világ más régióinak destabilizálására” azért sem igaz, mert nem is akarja ezt megtenni.

Másrészt, az az állítás sem igaz, hogy „Ukrajna magához ragadta a kezdeményezést Oroszországtól a Fekete-tengeren, és visszavonulásra kényszerítette az orosz haditengerészeti flottát a tenger keleti részén”. Az orosz haditengerészet és a térséget védő légierő sokkal erősebb annál, minthogy az ukránok meg tudják azt futamítani.


Aligha hiszem, hogy az ukrán haditengerészet megmaradt hajói ki mernének futni a Fekete-tenger nyílt vizeire, mint ahogy a légierő gépei is megválogatják, mikor próbáljanak messzebb repülni a saját területektől. Ha mégis megteszik, sokszor pórul is járnak.

Már csak az kérdés, hogy Volodimir Zelenszkij elnök mitől ilyen optimista és erőtől duzzadó? Lenne egy meglehetősen kézenfekvő tippem, de nem akarok nagyon rosszindulatú lenni. Maradjunk abban, a színészelnök minden bizonnyal már annyira szeretne sikereket látni, hogy maga elé képzeli a vágyott eredményeket, és olyan erősen akar azokban hinni, hogy az ő fejében az álmok sokszor valóssággá válnak.

Így haladnak az ukrán szárazföldi erők a Krím felé, így szerzik vissza az oroszok által megszállt területeket, és így szorították vissza az ellenséges hadihajókat a Fekete-tengeren. Aztán megérkeznek a friss hadijelentések, és a színészelnök feje egy időre kitisztul…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét